"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

In fiecare an, tot mai multi oameni sunt diagnosticati cu cancer. Din cauza reglementarilor lacunare cu privire la substantele chimice, multi agenti cancerigeni cunoscuti, cum ar fi formaldehida, naftalina, BPAS, triclosanul, si numeroase alte toxine nocive, ajung in apa pe care o bem, in alimentele pe care le mancam, in aerul pe care il respiram, si in produsele pe care le folosim zi de zi.

 

Datorita disponibilitatii lor pe piata larga de consum, multi dintre noi presupunem ca sunt complet sigure, nefiind constienti de numeroasele afectiuni si boli pe care le pot cauza.

 

Iata o lista cu produsele de uz casnic comune de care ar trebui sa scapi pentru a-ti proteja familia de efectele lor nocive:

PUBLICITATE

 

multe produse de curatare din comert contin substante cancerigene

1.Odorizatoarele si produsele de curatare

 

Intr-un studiu din 2008 de la Universitatea din Washington, Anne Steinemann si echipa sa de cercetatori au constatat ca multe odorizante de pe piata abunda in substante chimice cauzatoare de cancer. Uleiurile esentiale sunt o alternativa mult mai buna si mult mai sigura de a-ti improspata locuinta.

 

2.Pastilele de naftalina

 

Moliile care rontaie gauri in tesaturile preferate nu sunt tocmai musafiri bineveniti in casa. Dar pastilele de naftalina nu sunt cea mai buna metoda de a le tine departe. Cele mai multe tipuri contin paradiclorbenzen sau naftalina, care poate provoca deteriorarea celulelor si poate duce la aparitia cancerului. O alternativa mult mai sigura si naturala consta in folosirea fasiilor de cedru.

 

3.Lumanarile

 

Potrivit Comisiei pentru Siguranta Produselor de Consum din SUA (CPSC), 40 la suta din lumanarile vandute in comert contin plumb. Acest metal greu se adauga la fitilurile lumanarilor pentru a le intari. Acestea emana de 5 ori mai mai mult plumb decat organismul fragil al copiilor nostri poate tolera, cauzand disfunctii hormonale, probleme de comportament, si dificultati de invatare. Pentru a-ti proteja familia de aceste riscuri, alege in schimb lumanari confectionate din ceara de albine cu fitiluri din bumbac, sau, de ce nu, confectioneaza-ti singur lumanarile la tine acasa.

 

4.Vasele pentru gatit non-aderente

 

Atunci cand vasele non-aderente sau cu strat de teflon sunt incalzite la temperaturi ridicate ori se zgarie, se elibereaza acid perfluorooctanoic (PFOA), precum si alte substante chimice care contamineaza hrana. Cele mai sigure vase sunt cele din sticla, fonta, cupru

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!