"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

activitatea maduvei spinarii in segmentele care sunt responsabile pentru buna functionare a tractului gastro-intestinal si a tractului digestiv, a organelor genitale, a rinichilor, si a glandelor suprarenale.

loading...

 

Prin masarea punctului Zu San Li poti sprijini activitatea glandelor suprarenale, cele mai puternice glande ale corpului si principalele sustinatoare ale sanatatii organismului.

 

Ele excreta in sange adrenalina, hidrocortizon si alti hormoni importanti. Daca masezi „punctul longevitatii” in fiecare zi, poti regla activitatea glandelor suprarenale, care indeplinesc urmatoarele functii in organism:

 

–Regleaza tensiunea arteriale

 

–Regleaza productia de glucoza si de insulina

 

–Combat procesele inflamatorii din organism

 

–Echilibreaza sistemul imunitar

 

Prin masarea punctului Zu San Li poti inclusiv sa:

 

–Imbunatatesti digestia

 

–Vindeci bolile tractului gastro-intestinal

 

–Tratezi simptomele unui accident vascular cerebral

 

Masarea acestui punct te va ajuta sa devii mai increzator, sa combati stresul si anxietatea si sa iti regasesti echilibrul interior. Prin masarea acestui punct poti vindeca numeroase boli si afectiuni, inclusiv sughitul, constipatia, gastrita si incontinenta urinara.

 

Cum poti activa „punctul longevitatii”?

 

Cel mai indicat este sa masezi punctul Zu San Li dimineata, inainte de pranz, de 9 ori pentru fiecare picior intr-o miscare circulara si in sensul acelor de ceasornic (de 9 ori pe piciorul stang si de 9 ori pe piciorul drept). Se recomanda sa faci acest lucru timp de 10 minute.

 

Inainte de inceperea masajului se recomanda sa stai intr-o pozitie confortabila (asezat) si sa te relaxezi. Respira adanc si concentreaza-te asupra trairilor interioare. Abandoneaza-te unei stari de armonie interioara si constientizeaza faptul ca participi la un proces de vindecare. Masajul are un efect stimulator.

 

Poti masa punctul cu degetele sau folosind boabe de cereale (hrisca, ovaz, orez, etc …).

 

De asemenea, poti activa acest punct folosind o jumatate de catel de usturoi pe care sa il mentii lipit pe piele timp de 1-2 ore (pana ce pielea se inroseste).

 

Masarea punctului Zu San Li seara vizeaza in special pierderea in greutate – se spune ca astfel poti slabi 400-500 de grame pe saptamana. Dar nu se recomanda masarea punctul chiar inainte de culcare, pentru ca poate induce insomnie.

 

Poti masa punctul Zu San Li in fiecare zi, dar cele mai bune efecte le vei obtine pe timpul fazelor de Luna Noua.

 

–La opt zile de la inceperea fazei de Luna Noua, maseaza acest punct dimineata pe fiecare picior in parte si in sensul acelor de ceasornic. Masajul in aceasta perioada tinteste in

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2 3

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.