"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

loading...

 

O legenda nipona veche povesteste despre un om care ducea un trai fericit si care a primit de la tatal lui o invatatura de nepretuit – intelegerea punctului longevitatii sau punctul celor o suta de boli. Urmand sfatul tatalui sau, fiul a masat in fiecare zi punctul indicat, si a trait atat de mult incat a asistat la nasterea si moartea mai multor imparati.

 

Masarea anumitor puncte corporale constituie una dintre cele mai vechi metode de tratament din Orient, folosite de mii de ani.

 

Per ansamblu, corpul uman are 365 de puncte si 12 meridiane principale, adica echivalentul numarului zilelor si al lunilor din anul calendaristic.

 

stimularea acestui punct ajuta la vindecarea multor boli si afectiuni

 

Efectele acestor masaje (constand in reflexoterapie si presopunctura), se axeaza pe teoria meridianelor si a canalelor conectate in mod direct la anumite organe ale corpului.

 

In medicina chineza, corpul este perceput ca fiind un sistem energetic, astfel incat masajul poate influenta fluxul de energie vitala si activitatea functionala a tuturor organelor.

 

Activarea punctului Zu San Li produce un efect de intinerire si de vindecare, intarziind procesul de imbatranire. In China, acest punct este cunoscut sub numele de „punctul longevitatii”, in timp ce in Japonia este denumit „punctul celor o suta de boli”.

 

In ce zona a corpului este situat acest punct magic (Zu San Li)?

 

 

Citeste mai jos si vei afla!

 

 

Punctul longevitatii este plasat sub rotula. Pentru a-l localiza, acopera genunchiul cu palma mainii de pe aceeasi parte a corpului. Punctul este situat in portiunea genunchiului cuprinsa intre varful degetului mic si varful degetului inelar, avand aspectul unei mici proeminente la imbinarea oaselor piciorului.

 

Iata inca o modalitate de a identifica acest punct:

 

Asezat pe podea, apasa cu putere talpile de podea, apoi trage picioarele catre tine. Calcaiele nu trebuie ridicate de pe podea pe timpul miscarii.

 

Vei observa mai jos de genunchi o zona ceva mai intinsa. Gaseste punctul cel mai proeminent, pune degetul pe el si revino in pozitia initiala.

 

Locul pe care l-ai apasat cu degetul este punctul Zu San Li.

 

Ce proprietati are pana la urma acest punct al corpului si de ce il numesc niponii „punctul celor o suta de boli”?

 

–Controleaza activitatea organelor situate in jumatatea inferioara a corpului

 

–Controleaza

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2 3

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.