"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

loading...

Corpul nostru functioneaza ca o masinarie ingenioasa, avand sisteme pentru diferite probleme. Corpul are diferite feluri de a reactiona si a arata ca ceva nu merge cum ar trebui in ceea ce priveste sanatatea ta. Cand corpul tau iti da un semn, ar trebui sa il iei in serios si sa consulti un medic.

Iata o lista a 10 dintre cele mai importante semne care indica existenta unor probleme de sanatate:

exista o serie de simptome subtile care dezvaluie bolile si afectiunile de care sufera corpul

1. Picioarele reci:

Picioarele iti pot spune foarte multe despre starea inimii tale. Fiind in legatura directa cu inima ta, orice tulburarea a inimii tale va fi mai intai manifestata la picioare. Tulburarile sistemului nervos sunt deasemenea legate de senzatia de frig a picioarelor. In cazu sindromului Raynaud oamenii se confrunta deseori cu frigul, amorteala si aspectul pal al mainilor, degetelor de la picioare, al nasului si urechilor.

2. Palmele rosii: 

Palmele rosii indica probleme ale ficatului. Ele sunt provocate de dermatite sau eczeme. Palmele rosii pot fi provocate si de alergii la diferite alimente, medicamente sau bauturi.

3. Gatul inflamat: 

In cazul unei inflamatii, trebuie sa consultati urgent medicul. Probleme ale glandei tiroide sunt indicate de partea frontala a gatului si sunt comune la femeile cu varsta cuprinsa intre 20 si 50 de ani.

4. Ochiul alb: 

Daca partea alba a ochiului nu este alba, atunci ai o problema. Aceasta poate fi cauzata de lipsa somnului sau de frig. Probleme ale icterului sau ficatului sunt semnalate de culoarea galbena pe care incepe sa o aiba partea alba a ochiului. Daca aceasta parte este rosie, corpul indica hipertensiunea si existenta unor virusi( boli virale).

5. Parul grizonat inainte de 40 de ani: 

Sa ai parul grizonat reprezinta deseori un semn al intelepciunii si al maturitatii, fiind un proces natural al organismului dupa varsta de 40 de ani. Daca parul incepe sa albeasca considerabil dupa 30 de ani, acest lucru poate indica prezenta diabetului.

6. Tenul rosu: 

La femeile cu varsta cuprinsa intre 30 si 55 de ani, schimbarile bruste ale fetei sunt obisnuite. Acestea sunt rezultatele schimbarilor hormonale si a mancarurilor fierbinti. Obrajii rozalii pot fi insa un

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.