"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

loading...

Experienta, traita de un prieten apropiat, care m-a zguduit!

Fiica unui bun prieten de-al meu, Daria, care are frumoasa varsta de 4 anisori, a fost foarte aproape de moarte dupa ce a muscat din frunza acestei plante!

Norocul ei a fost ca locuinta lor este foarte aproape de Spitalul judetean de Urgenta din Craiova unde medicii au intervenit foarte repede, salvandu-i copilului viata!

Dupa ce a muscat din aceasta planta, limba ei a inceput sa i se umfle fiind foarte aproape de sufocare!

Iata in imaginea de jos planta cu pricina insa trebuie sa tineti cont ca sunt multe specii, similare cu aceasta care au aceleasi caracteristici, adica sunt extrem de otravitoare.

ingerarea frunzelor plantei dieffenbachia provoaca otravire

 

Sunt sigur ca aceasta planta o aveti in casa foarte multi dintre voi si vreau ca prin acest articol sa va atentionez, ca dupa parerea mea, ar trebui sa scapati cat mai repede de ea.

O afirm cu toata raspunderea intrucat aceasta planta putea fi fatala pentru fetita amicului meu!

De ce este atat de periculoasa?

Aceasta planta poarta numele de „Dieffenbachia” iar sucul pe care il secreta este extrem de toxic organismului uman.

In cazul copiilor, in maxim 5 minute, ingererea sucului secretat de aceasta planta conduce la umflarea cailor aeriene care duce la sufocare. In cazul adultilor, timpul este putin mai mare, pana la maxim 15 minute.

Aveti mare grija si in cazul in care atingeti sucul acestei plante, intrucat, in urma documentarilor pe care le-am facut, contactul acestui suc cu ochii, poate duce la orbire.

Mentionez ca dupa ce a ajuns la Spitalul de Urgenta din Craiova, Daria a fost stabilizata si intubata, iar dupa 4 ore petrecute la spital, a revenit acasa tefara si nevatamata!

Despre Autor:
Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!”
Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi pe Facebook sau Google+.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.