"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Maya

Toata lumea are propriul „stil de dormit”, stil la care este foarte greu sa renunte (cei care au incercat cunosc cel mai bine). De ce preferi sa dormi pe o parte, pe spate sau de ce imbratisezi perna este o intrebare pentru analize profunde, dar este o realitate faptul ca orice stil de dormit iti influenteaza cu adevarat starea de sanatate.

PUBLICITATE

Este recunoscut faptul ca dormitul pe spate este benefic pentru coloana vertebrala, insa luand in considerare faptul ca dormim cel putin 6 ore pe noapte (adica ¼ dintr-o zi intreaga), stand mereu in aceeasi pozitie, este important de stiut ca acest obicei poate dauna sanatatii….

PUBLICITATE

Recunoaste-ti mai jos stilul in care dormi si verifica in ce mod iti influenteaza sanatatea!

PUBLICITATE

pozitiile de somn preferate releva afectiunile si bolile de care suferi

PUBLICITATE

Dormitul pe burta

Acest stil de dormit poate imbunatati digestia, dar este recomandat numai daca ti-ai dezvoltat tehnica de respiratie si anume respiratia pe nas. De fapt, dormitul pe partea dreapta sau partea stanga a fetei va face ca o parte a fetei sa fie mai libera in timp ce partea opusa va mai „sifonata” astfel ca ridurile vor aparea inainte de timp iar gatul va suferi o mare presiune in timpul noptii.

PUBLICITATE

Imagineaza-ti ca pe timpul zilei vei tine capul dat pe „spate” la 90 de grade…..nu cred ca vei putea rezista asa ore in sir. De asemenea, aceasta pozitie a capului poate provoca dureri de spate, deoarece partea lombara a coloanei vertebrale nu are suport. Cu toate acestea, daca sforai si nu ai experimentat pana acum dureri cronice de spate sau dureri de gat, incearca aceasta postura, dar alege-ti neaparat o perna subtire.

PUBLICITATE

Pozitia fetus

Aceasta pozitie este preferata de 60% din populatie, dar partea proasta a acestei pozitii este ca in pozitia ghemuit, cu genunchii indoiti si indreptati spre barbie, faci multe lucruri daunatoare coloanei vertebrale si gatului. Mai mult decat atat, respiratia va fi mult ingreunata, plamanii nu se pot umple de aer si astfel oxigenarea creierului nu se va face in parametri normali si astfel te vei trezi obosit. Cu toate acestea, se considera ca dormitul in pozitia fetus este benefic persoanelor care sforaie si femeilor gravide. Unii psihologi spun ca persoanele care dorm in pozitia fetus sunt timide si

PUBLICITATE

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]