"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Cicatricele cheloide sunt cicatrice mici, zgarieturi si protuberante cutanate. Nu multi oameni sunt constienti de faptul ca au astfel de probleme dermatologice. Daca te confrunti cu oricare dintre problemele enumerate mai sus, citeste cu atentie acest articol ca sa afli cum poti scapa de aceste probleme fara a depune vreun efort deosebit.

Cicatricele cheloide sunt formatiuni cicatriceale alcatuite in principal din colagen de tipul 1 (tardiv) sau de tip 3 (prematur). Acestea apar ca urmare a dezvoltarii excesive a tesutului granular pe leziuni vindecate ale pielii, care sunt inlocuite treptat cu colagen de tipul 1.

Acestea sunt de regula leziuni tari, fibroase, sau noduli cu aspect lucios si de consistenta cauciucului. Culoarea lor variaza incepand de la culoarea naturala a pielii pana la o tenta rozacee.

Termenul de „cheloid” se foloseste si pentru a desemna cicatricele permanente. Cicatricele cheloide sunt excrescente hipertofice care sunt acoperite in timp de tesut cicatriceal. Acestea isi modifica dimensiunile odata cu inaintarea in timp. Ele apar adesea in urma unor accidente, interventii chirurgicale, dar si a inflamatiilor. Arunca o privire peste aceste remedii care te pot ajuta sa elimini cicatricele cheloide localizate in orice zona a corpului.

folosite cu regularitate, aceste solutii naturale estompeaza sau chiar elimina complet cicatricile cheloide

1. Sucul de lamaie

Sucul de lamaie este bogat in vitamina C si antioxidanti. Este un leac excelent pentru tratarea cicatricelor, inclusiv a cicatricelor cheloide. Aplica putin suc de lamaie proaspat stors direct pe zonele afectate. Lasa-l sa actioneze timp de 30 de minute, apoi clateste pielea cu apa.

PUBLICITATE

2. Uleiul de mustar

Uleiul de mustar este un remediu extraordinar pentru cheloide, mai ales multumita proprietatilor sale antifungice. Aplica putin ulei de mustar pe zonele cu probleme de trei ori pe zi.

3. Otetul de mere

Otetul de mere reduce aspectul rosiatic si dimensiunile cicatricelor cheloide. Aplica putin otet pe zonele cu probleme si maseaza incet pielea pana la absorbirea completa in pori. Inainte de a repeta procedeul, asigura-te ca otetul a fost absorbit complet de piele, deoarece astfel vei inlesni procesul de vindecare.

4. Usturoiul

Usturoiul opreste proliferarea excesiva a fibroblastelor responsabile pentru aparitia cicatricelor cheloide. Freaca putin usturoi pe zonele cu probleme si lasa-l sa actioneze timp de 10 minute. Apoi clateste bine.

5. Bicarbonatul de sodiu

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE