"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Trei piersici pe zi te pot feri de cancerul la san. Aceste fructe conduc, de fapt, la moartea celulelor de cancer mamar in metastaza, sustine cercetatorul nutritionist Giuliana Noratto de la Universitatea Statului Washington. Beneficiind de sustinerea cercetatorilor Institului A & M din Texas, profesorul Giuliana Noratto a afirmat ca atunci cand celulele canceroase sunt expuse la substantele chimice din piersici care poarta denumirea de polifenoli se declanseaza o serie de semnale celulare care provoaca „autodistrugerea acestora”.

potrivit cercetarilor, piersicile poseda efecte anticancerigene


Daca esti interesat sa aprofundezi informatiile furnizate aici, citeste in intregime rezultatele studiului desfasurat de Noratto si echipa ei de cercetatori, care au fost publicate in Jurnalul de Biochimie Nutritionala si in Jurnalul de Agricultura si Chimie Alimentara.

Cancerul mamar este cea mai raspandita forma de cancer in randul femeilor de pe teritoriul Statelor Unite si inregistreaza cea mai mare rata de morbiditate. Constatarile echipei lui Noratto le atrage atentia femeilor asupra unui mod simplu, natural si la indemana de a preveni cancerul. Tot ce trebuie sa faci este sa incluzi in dieta ta mai multe astfel de fructe. Cantitatea medie de polifenol extras din piersici folosita pentru studiu este echivalenta celei obtinute din consumul a trei piersici pe zi avand o greutate corporala de aproximativ 60 de kilograme.

Beneficiile consumului de piersici pe post de terapie chemopreventiva prin alimentatie

Efectele piersicilor asupra celulelor canceroase specifice cancerului mamar au fost testate initial pe soareci. Acestia au fost injectati initial cu celule canceroase, fiind apoi hraniti cu extracte din piersici in diferite doze. Cercetatorii au observat o evolutie mai lenta a cancerului mamar in randul populatiilor de soareci de laborator hraniti cu cantitati mari de polifenoli extrasi din piersici.

Cercetatorii, care cunoasteau dinainte faptul ca acesti compusi au un efect puternic antioxidant care ofera protectie impotriva celulelor cancerului la san, nu au fost deloc surprinsi de aceste constatari initiale. Ceea ce i-a uimit pe Noratto si echipa sa de cercetatori a fost faptul ca polifenolii au indus moartea celulelor canceroase, ceea ce a incetinit procesul de metastazare a cancerului (raspandirea celulelor canceroase pretutindeni in corp). Privind retrospectiv asupra studiului si a obiectivelor sale, iata ce a declarat Noratto pe marginea rezultatelor suprinzatoare: „In fazele initiale ale studiului nu

PUBLICITATE

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...