"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Maya

Vestimentatia ta va arata uimitor cu perechea perfecta de pantofi cu varf ascutit si tocuri de 10 cm, dar daca esti adepta acestui stil si porti acest fel de incaltaminte mai mereu, poti ca in timp sa dezvolti o serie de afectiuni. Cele mai multe dintre femei poarta tocuri inalte ocazional, in timp ce altele le poarta in fiecare zi, chiar daca sunt pe deplin constiente ca pantofii prea inalti sunt incomozi. Nu este ceva neobisnuit, mai ales in zilele noastre, ca femeile sa faca sacrificii pentru a fi mereu in pas cu moda, dar cu ce pret?

Exista o multime de studii care arata ca acesti pantofi afecteaza coloana vertebrala, soldurile, genunchii, gleznele si picioarele, din moment ce modifica postura de mers. Studiul de fata a fost realizat cu scopul de a le atrage atentia femeilor asupra pericolelor cu privire la purtarea in mod frecvent a tocurilor inalte.

PUBLICITATE

Una din 10 femei poarta pantofi cu toc inalt, si o treime dintre ele au cazut la un moment dat in timp ce purtau acest tip de incaltaminte. Tocurile inalte se numara printre factorii majori asociati cu problemele alimentare din randul femeilor, iar o treime din femeile care le poarta dezvolta probleme cronice din cauza purtarii cu regularitate a acestor pantofi.

Ce se intampla cu corpul tau atunci cand porti tocuri inalte?

class=”separator” style=”clear: both; text-align: center;”>
tocurile inalte suprasolicita picioarele si coloana vertebrala

PUBLICITATE

Dr. Natalie A. Nevins, un medic osteopat din Hollywood, California, s-a concentrat pe medicina de familie, medicina osteopatica manipulativa cu privire la purtarea tocurilor inalte, si consultanta pe probleme neuro-musculo-scheletice, punctul ei de interes fiind problemele restaurative de baza legate de purtarea de tocuri inalte pe perioade indelungate de timp, oferind sfaturi despre cum se pot evita aceste probleme.

Adeseori, purtarea tocurilor inalte poate cauza anumite afectiuni datorita indoii excesive a degetelor de la picioare, fortate sa stea intr-o pozitie nefireasca, ceea ce te expune la nenumarate probleme, pornind de la unghiile incarnate si pana la traume ireversibile ale tendoanelor picioarelor. In plus, inghesuirea degetelor de la picioare intr-un calapod stramt si ascutit la varf poate deteriora nervii si bursele (mici saci cu lichid care au rolul de a reduce frecarea intre unele tesuturi ale corpului). In plus, tocurile

…Continuare pe pagina urmatoare

PUBLICITATE
1 2 3

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]