"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

constituie mereu o prioritate, deoarece astfel putem preveni din timp bolile si afectiunile legate de activitatea chakrelor. Chiar daca aceste dezechilibre nu se manifesta neaparat prin boli, dereglarea activitatii chakrelor poate sa ne influenteze in plan spiritual si emotional. Chakrele stocheaza informatii inca de la varste fragede, asa ca unele dezechilibre pot ramane latente multa vreme pana sa devina perceptibile.

In general vorbind, experientele emotionale reprimate, care raman intiparite adanc in subconstient, in special cele de ordin negativ survenite in urma unor traume, constituie una dintre principalele cauze ale dezechilibrelor chakrelor. Asa-numitele toxine emotionale ingropate in subconstient afecteaza structura celulara a corpului. De aceea este important sa ne preocupam de bagajul nostru emotional si sa inlaturam balastul pentru a asigura sau a restabili echilibrul chakrelor. O functionare defectuoasa la acest nivel se poate rasfrange cu usurinta la nivelul fizic al trupului, avand o influenta directa asupra proceselor de vindecare si de regenerare a corpului fizic.

Corpul nostru merita din plin vindecarea prin intermediul chakrelor. Prin utilizarea de tehnici precum terapia prin culoare, aromoterapia, practicile de vindecare Reiki si echilibrarea chakrelor cu ajutorul cristalelor, al pietrelor pretioase sau cu ajutorul unui pendul, putem influenta in mod direct activitatea chakrelor noastre.

Exercitiile fizice si de respiratie specifice practicilor yoga au efecte benefice asupra echilibrului chakrelor corpului. Cursurile de yoga si practicarea cu regularitate a acestei discipline nu numai ca sunt relaxante si atractive, ci au si efecte terapeutice palpabile.

Exista numeroase metode de vindecare prin intermediul chakrelor, unele bazate pe utilizarea de materiale video si audio menite sa te ghideze si sa te educe asupra tehnicilor de relaxare si de vindecare fizica, altele bazate pe tehnici de concentrare a atentiei asupra unui obiect sau a unui gand pentru a stimula starea de constiinta de sine pe anumite perioade de timp. Acestea vizeaza inclusiv reducerea stresului si inducerea unei stari de relaxare fizica si psihica folosind puterea mintii.

Desi chakrele nu pot fi percepute cu simturile, ele lucreaza mereu din greu pentru a sprijini sanatatea corpului!

Organismul depinde de hrana pentru a supravietui si a functiona in mod corespunzator, acelasi lucru fiind valabil si pentru chakre. Exista anumite alimente care sprijina in mod direct procesul de activare a fiecare chakre in parte si de mentinere a acestora in echilibru.

Chakra radacina isi preia energia din alimentele bogate in proteine, condimente si legume radacinoase. Nucile, vanilia, scortisoara,

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2 3

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.