"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

3 × 3 =

ten + two =

Un articol de Maya

loading...

Chakrele constituie centre de energie vitala interconectate; fiecare chakra reprezinta un punct de echilibru in organism.

Termenul de chakra provine din cuvantul sanscrit care descrie atat o roata aflata in perpetua miscare, cat si sfera de energie a aurei corpului uman. Textele hinduse ne indica faptul ca in organism exista mii de astfel de puncte ale chakrei. Punctele esentiale sunt acelea localizate de-a lungul coloanei vertebrale pana in crestetul capului. Acestea sunt cele sapte puncte chakra!

deschiderea si armonizarea chakrelor contribuie la vindecarea spirituala si fizica

Chakra radacina sau chakra de baza, chakra ombilicala sau chakra sexualitatii, chakra stomacului sau chakra plexului solar, chakra inimii, chakra gatului, chakra sprancenei sau chakra celui de-al treilea ochi si chakra coroanei sunt cele sapte chakre majore ale corpului. Aceste principale puncte chakra ale corpului pot primi si transmite energie catre si dinspre campul de energie astrala, raza lor de actiune fiind, de obicei, restransa la nivelul anumitor segmente ale corpului, desi se poate rasfrange inclusiv asupra persoanelor din jur cu care intra in contact. 

Fiecare chakra poate sa influenteze activitatile spirituale, mistice, emotionale, intelectuale, corporale si psihologice ale individului.

Fie ca adopti punctul de vedere hindus care deriva din perceptia mistica a experientei externe si interne a individului, fie ca te aliniezi dogmelor psihologiei moderne, care foloseste chakrele pentru a explica modul de functionare a constiintei si a proceselor de gandire, sau esti adeptul practicilor medicinei chineze, vei vedea ca toate aceste discipline si invataturi sunt perfect compatibile intre ele. Diferentele nu constau in efectele acestor chakre, ci in interpretarile, definitiile si denumirile care le sunt atribuite.

Chakrele sunt in continua miscare, chiar si in timpul somnului. Activitatea continua influenteaza procesele glandelor, tulburarile fizice, structura si aspectul nostru, precum si actiunile si faptele noastre. Atunci cand una sau mai multe chakre functioneaza defectuos, aceste dezechilibre se rasfrang la nivelul intregului organism.

Acest lucru se datoreaza faptului ca toate cele sapte chakre majore se afla in stransa legatura cu glanda endocrina a corpului. Cand intervine orice forma de dezechilibru in functionarea unei chakra, acesta influenteaza mai departe procesele emotionale si fizice, pentru ca apoi sa se concretizeze in tulburari de comportament sau intr-un stil de viata haotic din cauza legaturii puternice cu glanda endocrina.

Mentinerea chakrelor in echilibru trebuie sa

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.