"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

loading...

O invazie de insecte in intreaga casa poate fi o experienta de-a dreptul oribila. Dupa cum probabil stiai deja, pana ce ajungi sa-i depistezi prin bucatarie sau prin alte zone ale casei, casa a fost deja infestata cu gandaci, iar dincolo de tencuiala zidurilor se pot ascunde mii de astfel de insecte.

Orice pas de preventie inlesneste un eventual remediu, asa ca mentinerea unei bune igiene in spatiul in care locuiesti si indepartarea imediata a resturilor alimentare si a altor „ispite” pot preintampina o invazie de gandaci.

•Matura, aspira si spala cat mai des podelele, inclusiv sub si in spatele aparatelor electrocasnice.

•Indeparteaza ambalajele de carton de care nu ai nevoie, precum si orice „depozite” de saci sau pungi alimentare de plastic. Acestea se pot transforma cu usurinta in cuiburi pentru gandaci.

•Curata si dezinfecteaza suprafetele cu otet si pastreaza produsele alimentare in recipiente inchise ermetic.

•Du gunoiul la timp si asigura-te ca galeata de gunoi este mereu acoperita cu un capac.

•Gandacii adora umezeala, asa ca asigura-te ca nu exista scurgeri de apa in reteaua de conducte a casei si repara orice robinete neetanse.

Uneori, insa, gandacii pot sa infesteze locuinta chiar si in ciuda tuturor eforturilor noastre de preventie. Chiar si o casa imaculata poate fi invadata la un moment dat de gandaci.

Iata cateva metode eficiente si sigure la care poti recurge pentru a combate o invazie de gandaci si pentru a preintampina o eventuala reinfestare:

exista mai multe alternative naturale eficiente la insecticidele chimice toxice

Borax si zahar

Prepararea unui amestec de borax si zahar in proportie de 3:1 (3 parti de borax la 1 parte de zahar) este o modalitate extrem de eficienta de a scapa de daunatori, inclusiv de gandaci.

Zaharul scoate gandacii din ascunzatoare si, odata cu zaharul din care se infrupta, acestia ingereaza boraxul, o otrava letala pentru insecte, dar aproape deloc toxica pentru om. Toxicitatea acestei substante este atat de redusa incat este adesea comercializata pe post de agent de curatare a hainelor si a vaselor pentru gatit.

 

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2 3

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.