"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Acesta sa fie oare secretul pastrarii sanatatii asiaticilor? 

PUBLICITATE

Modul politicos si manierat de a manca, folosind tacamuri speciale, nu reprezinta intotdeauna cea mai sanatoasa si mai recomandata alternativa de a servi masa.

PUBLICITATE

De fapt, modul neprotocolar de a manca cu mainile si de a-ti linge degetele dupa o masa savuroasa poate fi chiar mai sanatos si mai util in anumite situatii, si poate impiedica, de asemenea, aparitia anumitor boli.

PUBLICITATE

potrivit studiilor, mancatul cu mainile este neasteptat de benefic pentru sanatate

PUBLICITATE

Preventia diabetului zaharat de tipul II

Oamenii care mananca repede sunt mai predispusi riscului de a suferi de diabet zaharat de tipul II. Avand in vedere faptul ca mesele servite folosind o furculita si un cutit dureaza mai putin decat cele consumat folosind mainile, devine evident ca este mai bine sa mananci „nepoliticos” ori de cate ori ai ocazia.

PUBLICITATE

Sa luam cartofii prajiti ca exemplu. Atunci cand mananci o portie de cartofi pai cu degetele, nu poti apuca, de regula, mai mult de doua sau trei cartofi odata, in timp ce, atunci cand folosesti tacamuri, poti sa infigi in furculita cel putin 5 sau 6. Primul mod de a manca prelungeste, iata, durata mesei, promovand o mestecare mai buna a alimentelor si, implicit, o digestie mai buna. In plus, astfel poti savura cu adevarat gustarile servite.

PUBLICITATE

Imbunatatirea digestiei

Dupa ce te speli pe maini pentru a scapa de toate bacteriile daunatoare, asa-numitele bacterii „utile” raman inca pe piele. Aceste bacterii benefice, odata patrunse in organism, ajuta corpul sa combata omoloagele lor nocive. Un motiv in plus sa mananci folosindu-te de degete.

PUBLICITATE

Intre timp, faptul ca hrana intra in contact direct cu pielea sprijina transmiterea de informatii aditionale catre creier, prin intermediul terminatiilor nervoase, despre tipul de alimente consumate si calitatea lor, de ex. daca hrana este calda sau rece, solida sau moale, astfel incat creierul pregateste mai eficient organele digestive in vederea prelucrarii hranei.

PUBLICITATE

Previne mancatul in exces

Oamenii care mananca cu mainile sunt mai zvelti, deoarece, de regula, acestia nu mananca prea mult. Cel mai usor mod de a evita problemele de supraponderalitate consta, iata, in modul de a manca cu degetele. In special copiii prefera sa manance cu degetele, asa ca, daca esti parinte, nu ar strica sa le permiti sa serveasca

PUBLICITATE

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]