"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Daca, la fel ca si noi, faci parte din generatia anilor ’80-90, pun pariu ca te-ai gandit adeseori asupra modului cel mai potrivit de a-ti creste si educa copiii in societatea de astazi (asta in cazul in care nu esti deja parinte). Mai ales in materie de tehnologie, lucrurile s-au schimbat considerabil comparativ cu vremurile copilariei noastre.

Iata intrebarea cheie:

Ti-ai lasat copiii sa foloseasca iPod-urile si iPad-urile ? 

pana si steve jobs reclama efectele nocive ale gadget-urilor multimedia

In cadrul unui articol al ziarului The New York Times, reporterul Nick Bilton a declarat ca l-ar fi intrebat mai demult pe Jobs: „Cu siguranta copiii dumneavoastra sunt indragostiti de iPad, nu-i asa?”

La care Jobs a replicat:

„Nu au folosit niciodata astfel de gadgeturi. La noi acasa avem grija sa limitam expunerea copiilor la tehnologie.”
In special in Silicon Valley, desprinderea copiilor de tehnologie a devenit un adevarat trend printre randurile directorilor tehnologici si inginerilor care isi protejeaza odraslele de efectele tehnologiei. Mai mult, isi trimit copiii la scoli non-tech, asa cum este Scoala Waldorf din Los Altos, care elimina complet folosirea computerelor in procesul de educatie, concentrandu-se exclusiv pe metodele clasice de predare si invatare.

PUBLICITATE

Exista un citat care a fost scos in evidenta in ziarul The Times de catre Chris Anderson, director executiv al companiei 3D Robotics si tata a cinci copii. El explica mai indeproape motivele care ii determina pe cei care lucreaza in industria tehnologiei de calcul sa isi tina copiii la adapost de aceste inovatii.

„Copiii ne acuza pe mine si pe sotia mea de faptul ca avem o atitudine fascista si ca ne facem prea multe probleme legate de folosirea gadgeturilor, reprosandu-ne mereu faptul ca niciunul dintre prietenii lor nu are parte de un tratament atat de aspru in aceasta privinta… Dar actionam asa pentru ca am asistat la pericolele tehnologiei din prima linie. Am constatat efectele negative pe pielea mea, asa ca nu vreau ca si copiii mei sa fie afectati.”

Daca privim lucrurile prin prisma propriei noastre dependente de iPhone-uri si de alte gadgeturi, atunci este firesc sa ne facem probleme ca am putea sa ne educam copiii in spiritul unei vieti disfunctionale, scindate si complet lipsite de imaginatie si de creativitate atunci cand le punem

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!