"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Cristian Iacov

In Japonia, Shinrin-yoku – in traducere „baia de arbori” – reprezinta actul de mers pe jos in natura pentru a reduce stresul si a te relaxa. Aristotel isi tinea lectiile de filozofie in natura, predandu-le adeptilor si invataceilor in timp ce mergea.

Mersul pe jos este probabil una dintre cele mai subestimate forme de exercitiu fizic, desi nu implica niciun fel de costuri, are efecte energizante si imbunatateste sanatatea cardiovasculara.

PUBLICITATE

Aceste beneficii au fost constientizate si recunoscute inca din antichitate…

Vezi mai jos de ce!

mersul zilnic pe jos are efecte foarte benefice asupra intregului organism

PUBLICITATE

Conform rapoartelor Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, bolile de inima sunt principala cauza de deces in randul populatiei continentului american. Cercetarile arata ca mersul pe jos, chiar si numai 30 minute pe zi, poate reduce riscul morbiditatii cu 40 la suta. Coroborand mersul pe jos cu un regim alimentar adecvat si reprize de meditatie, ne-am putea pune la adapost de bolile cardiace si am putea astfel, in mod constient, contribui inclusiv la reducerea costurilor medicale aferente, pe care CDC (Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor) le estimeaza in jurul cifrei de 300 de miliarde de dolari anual.

Acum ca te-ai familiarizat cu riscurile sedentarismului si beneficiile mersului pe jos, haide sa vedem impreuna cum am putea sa rasturnam aceste statistici ingrijoratoare. In continuare iti prezentam cinci argumente si cinci sfaturi pentru a te pune in miscare.

Mersul pe jos – 5 argumente pro

PUBLICITATE

1. Mersul pe jos este un antrenament fizic flexibil.

Fie acasa, fie in concediu, explorarea si vizitarea zonelor din apropiere reprezinta un mod simplu si antrenant de a face miscare. Iti limpezeste mintea, te scoate din casa, te mentine in forma si, comparativ cu oricare alt sport, implica riscuri minime de accidentare.

2. Sprijina secretia de endorfina si serotonina.

PUBLICITATE

Programarea unei intalniri de afaceri in aer liber cu seful sau clientul tau nu numai ca te va scoate din monotonia salii de conferinte, ci te incurajeaza sa incluzi mai multa miscare in programul tau de zi cu zi. In plus, plusul de endorfine si serotonina eliberate de organism te ajuta sa te relaxezi si iti induce si o usoara stare de euforie, astfel incat discutiile

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2 3

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]