"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Maya

Nu exista nici o modalitate infailibila sau vreun raspuns unanim cu privire la identificarea alimentelor organice de alimentele tratate cu chimicale. Pentru a face aceasta distinctie, trebuie sa recurgem, de multe ori, la intuitie si sa exploatam la maximum informatiile furnizate de mass-media, rezultatele propriilor noastre investigatii asupra furnizorilor de materii prime si a producatorilor de produse alimentare.

PUBLICITATE

alimentele incarcate cu chimicale pot fi recunoscute dupa aspect, marime si culoare

PUBLICITATE

Principii:

PUBLICITATE

Alimentele tratate chimic au un aspect mai placut, au forme mai pline si mai regulate, au un aspect mai stralucitor, culori mai uniforme si rar prezinta semne de degradare sau alte defecte. Legile naturii promoveaza diversitatea, astfel incat noi, oamenii, nu suntem construiti dupa un tipar unic: unii dintre noi suntem mai inalti, altii mai scunzi, unii mai grasi, altii mai slabi.

PUBLICITATE

Aceeasi regula se aplica in orice regn, astfel incat nici fructele si legumele nu fac exceptie. Asadar, produsele vegetale cu aspect identic ar trebui sa iti puna semne de intrebare. Cumpara mereu doar produse naturale care difera intre ele in termeni de aspect, culoare, dimensiune si forma. Legumele si fructele usor vatamate, sau care dau semne ca sunt, intr-adevar, naturale (de ex. dau semne usoare de stricare), nu sunt neaparat de ocolit. Daca gasesti astfel de fructe si legume pe rafturile din supermarketuri, sunt sanse mari ca ele sa nu fie tratate chimic, asa ca alege-le mai des.

Fa-ti cumparaturile de la agricultorii de incredere si care cultiva produsele singuri si aplica sfaturile de mai sus. Speculantii cultiva si trateaza aceste alimente pentru a face profit, intrucat o leguma sau un fruct netratat chimic se altereaza foarte repede.

PUBLICITATE

Daca esti carnivor, trebuie sa verifici intotdeauna carnea pe care o cumperi pentru a te asigura ca acel animal nu a fost hranit cu chimicale. Inspecteaza cu atentie aspectul organelor precum ficatul si rinichii; daca acestea prezinta nereguli, sfatul nostru este sa nu mai cumperi de la acesti fermieri, deoarece sunt sanse ca animalele sa fie hranite cu ingrasaminte chimice.
Ignora ambalajele atractive, producatorii investesc acum tot mai multi bani in ambalajele pe care le folosesc din moment ce profitul mai mare aferent vanzarii de alimente care nu se degradeaza repede le permite sa cheltuiasca mai multi bani pe „cosmetizarea” produselor.

PUBLICITATE

Poate iti vei pune intrebarea :

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]