"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

1 × three =

2 × 5 =

Un articol de Maya

loading...

Prevalenta bolilor renale este ingrijorator de mare, in conditiile in care expunerea noastra din ce in ce mai mare la toxine ne face tot mai vulnerabili la astfel de afectiuni. Odata ce functia renala devine compromisa, impactul se rasfrange asupra intregii sanatati corporale. De aceea este important sa stii cum sa recunosti semnele de leziuni renale si metodele naturale la care poti apela pentru a sprijini functia renala.

disfunctiile renale produc si simptome atipice sau discrete pe care este important sa inveti sa le identifici

Durerile lombare

Durerile lombare sunt primele si cele mai concludente semne ale disfunctiilor renale sau a incetinirii activitatii normale a rinichilor.

Uneori aceste simptome se resimt doar pe o parte a corpului, care se intensifica atunci cand dormi pe partea respectiva. Localizarea durerii indica faptul ca este afectat rinichiul de pe acea parte. In schimb, de cele mai multe ori durerea radiaza si in segmentul opus al corpului, sau ajunge sa cuprinda in timp ambele segmente.

Un exemplu tipic este resimtirea acestor dureri dimineata la trezire sau in toiul noptii, fie doar pe o parte, fie in regiunea ambilor rinichi. Durerile sunt asociate adeseori cu urinare incompleta si dureroasa. Dupa urinare, simptomele se atenueaza sau pot disparea complet.

Acesta este un semnal de alarma cu privire la disfunctiile renale care, din fericire, se instaleaza de timpuriu. Ascultarea acestui simptom creste eficienta tratamentelor existente.

Eruptiile cutanate, mancarimea si uscarea pielii

Rinichii ajuta la eliminarea deseurilor din sange, astfel incat atunci cand nu isi indeplinesc in mod eficient aceste atributii, deseurile acumulate pot cauza eruptii cutanate, precum si senzatii accentuate de mancarime, arsura, usturime si uscaciune a pielii.

Iritatiile pielii sunt un semn precoce al leziunilor renale, unul pe care ar trebui sa-l iei in serios. Degeaba folosesti creme dermatologice daca nu iei nici un fel de masuri pentru remedierea problemelor de fond.

Modificarile functiei renale

Deoarece rinichii sunt responsabili cu productia de urina, disfunctiile se rasfrang imediat asupra frecventei de urinare si a calitatii urinei. Principalele modificari sunt:

• Urina cu aspect spumos

• Cresterea frecventei de urinare pe timpul noptii

• Crestere generalizata a frecventei de urinare in combinatie cu o crestere cantitativa a productiei de urina si modificari de aspect (paloare a urinei)

• Scadere generalizata

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.