"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Calin Petru Barbulescu

In cazul in care consideri ca antrenamentele aerobice in apa sunt de moda veche si depasite, articolul de fata s-ar putea sa iti schimbe modul de gandire cu privire la aceste exercitii. Acest nou si revolutionar program de antrenament in apa combina exercitiile cardio de mare intensitate si miscarile pliometrice pentru forta cu eficienta benzilor de rezistenta pentru slabit.

Desi la prima vedere acest antrenament poate parea foarte solicitant, lucrurile stau de fapt complet invers – programul este usor si distractiv. „Flotabilitatea apei reduce fortele gravitationale, astfel incat te simti mai usor si iti mentii echilibrul cu mai putin efort. In plus, impactul exercitiilor asupra articulatiilor genunchilor este mult mai mic”, spune Chris Freytag, antrenor personal si inventatorul acestui plan de antrenament. „Din aceste motive, aceleasi miscari care ar fi dificil de executat pe sol devin mult mai usor de executat in piscina.” Rezultatele pe care le poti obtine sunt impresionante – acest exercitiu arde caloriile, tonifiaza zonele cu probleme si creste forta musculara in doar 30 de minute pe zi.

PUBLICITATE

Programul Hydro Belly-Blaster a fost testat pe un grup de persoane de sex feminin care au purtat pe tot timpul antrenamentelor dispozitive de masurare a pulsului cardiac. Media caloriilor arse a fost de 318 pentru 28 de minute de antrenament. Katie Kerrigan, in varsta de 35 de ani, a ars prin intermediul programului un numar urias de calorii: 363. „Am nascut de curand al treilea copil, iar antrenamentele de forta pe care le faceam acasa mi se pareau mult prea grele”, sustine Kerrigan. „M-a atras mult acest antrenament.

In apa pot face mult mai usor aceste miscari, iar antrenamentul in piscina este racoritor si revigorant.” Pune in aplicare acest plan de exercitii de 5 ori pe saptamana si elimina din dieta zilnica echivalentul a 250 de calorii, iar rezultatul va fi o pierdere in greutate de 4 kg pana la sfarsitul verii.

inotul si exercitiile acvatice te ajuta sa topesti grasimile mai rapid

PUBLICITATE

Echipamentul necesar

• Un bazin cu apa pana la nivelul pieptului

• O banda de rezistenta;

PUBLICITATE

• Un ceas acvatic, un cronometru acvatic, sau un pulsometru acvatic pentru contorizarea seturilor parcurse

Modul corect de efectuare a exercitiilor

Incepe cu o repriza de

PUBLICITATE

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2 3 4

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]