"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Expertii avertizeaza ca temperaturile si conditiile climaterice influenteaza necesitatea corpului nostru pentru anumite tipuri de mancaruri; asadar, cand temperaturile sunt ridicate, corpul nu cere multa energie, ci in primul rand alimentare cu fluide constanta.

Nevoia zilnica a corpului nostru de a se alimenta cu fluide se afla , din punct de vedere cantitativ, intre 6-8 pahare de apa sau 1-2 litri pe zi, uneori mai mult, in functie de nivelul activitatilor fizice si a conditiilor de sanatate. Nu se recomanda ca nevoia de fluide sa fie acoperita de sucurile zaharate, ci cu ceaiuri revigorante (ca ceaiurile reci din plante) pregatite traditional si pastrate la frigider.

anumite alimente si bauturi trebuie consumate reci, in timp ce altele sunt mai bune in stare calda

Bauturile racoritoare gen sucuri cu acid sau bere, pe care le dorim in mod normal cand e cald, sunt destul de periculoase pentru o persoana care transpira foarte mult, intrucat pot provoca afectiuni ale gatului, sau raceli. De asemenea, prin consumul unei cantitati ridicate de bauturi carbogazoase riscul dezvoltarii unor boli renale este foarte ridicat din cauza aciditatii acestor produse si a dezechilibrelor minerale radicale.

PUBLICITATE

Mare atentie, bauturile carbogazoase au proprietati asemanatoare diureticelor, conducand la deshidratarea organismului. Cafeina este un diuretic care determina cresterea volumului de urina. Nivelul ridicat de zahar determina retinerea apei in organism deoarece rinichii urmaresc eliminarea excesului de zahar din sange. Astfel, atunci cand veti consuma un pahar cu suc carbogazos pentru a va potoli setea, veti constata ca efectul va fi tocmai contrar!

Nu uita nici apa foarte rece nu este recomandata!

Cand vine vorba de alagerea mancarurilor, expertii ne sfatuiesc sa consumam cat mai multe fructe si legume. In afara celor proaspete, putem consuma legume gatite sau la gratar. Daca esti fan al produselor lactate, atunci cele mai indicate sunt branza proaspata si iaurtul. Evita cascavalul, crema de branza, untul, laptele batut, din cauza nivelului ridicat de grasime.

Trebuie sa consumi paine in cantitati cat mai mici iar consumul de produse de patiserie trebuie eliminat, deoarece contin un procent ridicat de grasime.

In timpul verii trebuie sa depozitezi corect alimentele, deoarece se altereaza foarte usor, mai ales alimentele de origine animala, precum carnea, pestele, ouale si produsele

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE