"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

atunci cand corpul tau este sarac in carbohidrati si il ajuta sa isi mentina sanatos sistemul imunitar. Produsele din carne ( de fapt, produsele provenite de la animale) sunt bogate in proteine, insa fii atent si alege-ti surse de proteine din carne slaba ca sa eviti grasimile daunatoare din regimul tau alimentar. Carnea de pui, pestele la gratar, produsele lactate slabe si carnea rosie sunt surse alimentare bogate in proteine, insa poti sa iei proteine si din legume sau fructe, cum ar fi nucile sau fasolea. Un consum de 20% proteine din totalul de calorii zilnice echivaleaza cu 400 de calorii, la un regim alimentar de 2,000 de calorii/zi.

Ca regula generala, intre 10% si 15% din totaul caloriilor trebuie sa vina din proteine. Asadar, daca tu consumi 2,000 de calorii pe zi, cel putin 200 trebuie sa fie proteine, sau aproximativ 50 de grame. Ar trebui sa incerci sa mananci in jur de un gram de proteine pe kilogram de masa corporala. Un mod mai simplu de a intelege acest proces este sa te cantaresti, sa imparti greutatea la jumatate si sa scazi 10. Rezultatul va fi numarul de grame de proteine pe care ar trebui sa il consumi zilnic.

Graficul de proteine

PUBLICITATE

Cantitatile normale de carbohidrati, proteine si grasimi

Un regim alimentar echilibrat presupune un anumit procentaj din fiecare grupa de nutrienti/pe zi. ”Dietary Guidelines for Americans 2010″ recomanda un procentaj de 3:1:1, dupa cum urmeaza:

PUBLICITATE

60% carbohidrati

20% proteine

20% grasimi

Oricum, procentele se pot baza pe nevoia ta zilnica de calorii, in functie de dieta de mentinere corporala sau de slabire.

Antrenorii si medicii recomanda, in cazul in care faci miscare moderat, sa iti imparti procentele astfel:

PUBLICITATE

50% carbohidrati

25% proteine

25% grasimi

Cei mai multi oameni se pliaza foarte bine acestor procente, insa, uneorii se gasesc si cazuri de persoane care au nevoie sa scada procentul carbohidratilor si sa consume mai multe proteine; pentru acest grup, graficul este urmatorul:

45% carbohidrati

35% proteine

20% grasimi

PUBLICITATE

Daca faci mult sport, iata cum ai putea sa iti imparti consumurile:

60% carbohidrati

20% proteine

20% grasimi

Trebuie sa tii cont si de starea de sanatate a corpului tau, cand recurgi la un anumit regim alimentar. De exemplu, medicul iti poate

PUBLICITATE

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2 3 4 5 6

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]