"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

cate calorii ar trebui sa manaci, subiect pe care l-am abordat in prima parte a articolului. acum poti determina cate grame de grasime (saturata/nesaturata) poti manca fara sa iti depasesti limitele. Aceste limite reprezinta 25-35% din caloriile din grasimi si mai putin de 7% din grasimi saturate.

Foloseste graficul de mai jos ca sa vezi care este totalul grasimilor si grasimilor saturate pe care trebuie sa le consumi. Nu uita, acestea sunt estimari medii. Asta inseamna ca daca intr-o zi consumi mancaruri bogate in grasimi, iti poti echilibra dieta printr-un consum mai mic de mancaruri grase ziua urmatoare. Graficele se adreseaza adultilor fara probleme de sanatate; daca ai probleme cu inima, medicul specialist ar putea reduce si mai mult consumul de grasimi.

Iata cum poti folosi graficul.

PUBLICITATE

In coloana din stanga gasesti numarul total de calorii pe care ar trebui sa il consumi zilnic ( in functie de varsta). Dupa ce gasesti totalul tau de calorii, uita-te in celelalte coloane ca sa vezi:

– numarul maxim de grame de grasimi pe zi

– numarul maxim de grasimi saturate pe zi

PUBLICITATE

– numarul maxim al caloriilor din grasimi

-numarul maxim al caloriilor din grasimi saturate.

Cate grasimi pot consuma pe zi?

PUBLICITATE

Cati carbohidrati trebuie sa consum pe zi?

Carbohidratii reprezinta sursa principala de energie din corpul tau, asadar ai nevoie de mai multi carbohidrati in regimul tau alimentar decat de grasimi si proteine. In timpul digestiei, carbohidratii se transforma in glucoza, o molecula de zahar care devine cel mai important combustibil pentru corpul tau. Inima ta, rinichii, creierul si muschii nu pot functiona normal fara un consum adecvat de carbohidrati.

PUBLICITATE

Oricum, daca vrei sa ai un regim alimentar sanatos, trebuie sa alegi carbohidrati care sa te alimenteze cu cele mai naturale forme de nutrienti, ca de exemplu cereale, fructe si legume proaspete, in locul mancarurilor procesate si pline de aditivi. A consuma 60 % carbohidrati din totalul tau de calorii, inseamna a consuma 1,200 de calorii dintr-o dieta de 2,000 calorii/zi.

Mai jos gasesti o explicatie usor de inteles in legatura cu impactul pe care il au carbohidratii asupra corpului nostru si nivelul in care avem ( sau nu) nevoie de ei in dieta noastra. Graficul arata impactul pe care il au carbohidratii consumati in

…Continuare pe pagina urmatoare

PUBLICITATE
1 2 3 4 5 6

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]