"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

truc când vrei sa iti schimbi dieta. Deasemenea, acest pas te face mai atent la cantitatea de mancare servita la o masa.

Cate calorii trebuie sa consum pe zi?

Acum ca am înteles cum sa ne dam seama de procentajul zilnic de carbohidrati, proteine si grasimi, trebuie sa aflam si cate calorii e indicat sa consumam.

PUBLICITATE

Cantitati estimate de calorii, necesare pentru a mentine un echilibru de energie pentru grupuri variate, în functie de sex si varsta, la trei niveluri diferite de activitate fizica; estimarile sunt rotunjite la aproximativ 200 de calorii.

Cand va calculati consumul zilnic de calorii, luati in considerare aceasta regula generala:

-doamnelor, incercati sa nu consumati sub 1200 de calorii/zi;

PUBLICITATE

-domnilor, incercati sa nu consumati sub 1800 de calorii/zi.

Corpul tau arde aproape toate caloriile consumate intr-o zi, doar prin faptul ca se mentine viu, chiar si atunci cand dormi. El are nevoie de carburant (calorii) ca sa faca asta. Cei mai multi oameni, care consuma sub numarul necesar de calorii, se vor simti infometati si slabiti la sfarsitul zilei. De altfel, consumul mic de calorii poate ingreuna pierderea kilogramelor prin incetinirea metabolismului.

PUBLICITATE

Aceste niveluri sunt calculate in functie de sex, vârsta si activitate, pentru indivizi cu dimensiuni normale.

Stilul sedentar este un stil de viata, care include doar activitati fizice usoare, asociate cu viata de zi-cu-zi.

Stilul moderat-activ adauga stilului sedentar activiate fizica echivalenta cu parcurgerea a 2,5 -5km pe zi cu o viteza de 6,5km pe ora.

PUBLICITATE

Stilul activ include, pe langa activitatile mai sus mentionate (vezi stil sedentar, activ-moderat) parcurgerea unei distante mai mari de 5 km cu o viteza de 6,5 km/h.

Cate grasmi trebuie sa consum pe zi?

Corpul tau are nevoie de grasime care sa absoarba micronutrientele si sa protejeze celulele si organele. Ea reprezinta o sursa de energie atunci cand sursele de carbohidrati si proteine sunt scazute. In orice caz, consumul de grasimi saturate si nu numai creste riscul bolilor sau complicatiilor inimii. Sursele sanatoase de grasime includ versiunile nesaturate, gasite in uleiul de masline, peste, nuci si produse lactate slabe. Douazeci la suta din totalul caloriilor din branza reprezinta echivalentul a 400 de calorii/zi.

PUBLICITATE

Pentru a calcula cata grasime ar trebui sa consumi intr-o zi, mai intai ai nevoie sa stii

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2 3 4 5 6

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]