"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Cristian Iacov

Carbohidratii, proteinele si grasimile reprezinta trei macronutrienti de care corpul are nevoie pentru a-si mentine energia si functiile biochimice necesare provocarilor de zi cu zi.

Consumul unor cantitati corecte de calorii, al unor proportii echilibrate de proteine, carbohidrati si grasimi te va face mai sanatos, iti va stapani poftele si foamea, facandu-te sa pierzi din greutate cu rapiditate.

PUBLICITATE

alimentatia sanatoasa trebuie sa asigure nutrientii necesari corpului in cantitatile necesare

Dietele sau curele de slabire fad (n.b. regim alimentar centrat pe consumul unui element principal- ex. varza) impun oamenilor sa reduca consumul unor grupe întregi de nutrienti, inclusiv grasimile sau carbohidratii, la un nivel periculos. Ceea ce trebuie sa întelegem este faptul ca pierderea greutatii, fara riscul unui deficit de nutrienti, inseamna un consum echilibrat de carbohidrati, grasimi, proteine, minerale si vitamine. Construieste-ti/ fa-ti/ intemeiaza-ti dieta de slabit pe un consum moderat de calorii, pe care le poti lua dintr-o gama variata de produse bogate in nutrienti. Apeleaza la ajutorul unei persoane avizate sau la ajutorul unui medic nutritionist, inainte de a aplica schimbari semnificative in regimul tau alimentar.

Exista metode de a calcula proportiile potrivite stilului tau de viata, daca iti doresti sa devii strict cu ce mananci, dar in multe cazuri acest proces îi încurca pe oameni. Ce am incercat sa fac a fost sa explic cum sa iti dai seama care sunt cantitatile totale pe care sa le consumi si apoi sa fac niste scheme/grafice care sa te ajute sa analizezi detaliat informatiile .

PUBLICITATE

Scrie-ti limitele pe o foaie de hartie.

In cursul unei zile, citeste etichetele de pe mancarea consumata ca sa vezi cate grame de calorii, grasimi, carbohidrati si proteine primeste corpul tau. Nu uita insa ca etichetele de pe mancare indica gramajul produsului respectiv si nutrientii pentru acel gramaj. Daca mananci o cantitate mai mica sau mai mare decat cea indicata pe ambalaj, trebuie sa fii atent sa notezi corect cantitatile consumate la fiecare masa ori gustare.

La sfarsitul zilei, aduna-ti cantitatile pentru a-ti face totalul. Facand asta in fiecare zi, vei afla daca esti sub sau deasupra limitelor tale. Nu este nevoie sa recurgi la acest proces in fiecare zi a vietii tale, dar e o idee buna sa apelezi la acest

PUBLICITATE

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2 3 4 5 6

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]