"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Limba iti poate dezvalui o multime de lucruri despre starea ta de sanatate. Anumite modificari de aspect ale acestui organ din cavitatea bucala pot indica neregulile existente in organism. Inspecteaza cu atentie starea limbii pentru a putea determina daca tiroida functioneaza sau nu in parametrii optimi. In acest articol iti furnizam o serie de informatii utile pe care, cel mai probabil, nu le stiai dinainte.

Poti afla o multime de lucruri doar prin examinarea atenta a starii limbii tale, acest „control” fiind, adeseori, si punctul focal al multor examene medicale clinice de rutina.

De ce este important sa faci acest lucru?

aspectul limbii furnizeaza indicii importante despre functia tiroidiana

Verificarea aspectului limbii ofera o privire de ansamblu asupra sanatatii tractului digestiv. Limba este singura parte vizibila a corpului care se afla in stransa conexiune cu stomacul.

PUBLICITATE

Colonul se afla, si el, in stransa legatura cu stomacul, dar este mult mai dificil de examinat, spre deosebire de organul bucal. Limba iti poate indica aproape tot ceea ce se petrece in interiorul corpului tau si te poate ajuta chiar sa preintampini din vreme o serie de deficiente si dezechilibre, astfel incat sa eviti la timp instalarea unor probleme interne mai grave.

Folosind o oglinda, cerceteaza atent aspectul limbii tale. Verifica atent daca exista modificari, inclusiv in termeni de coloratie, depuneri pe suprafata acesteia, dimensiuni si netezime.

Pe scurt, ia in calcul orice fel de modificari fata de starea normala a limbii.Ulterior, raspunde la urmatoarele intrebari:

•Ce culoare are limba mea? Are o coloratie rozalie? Daca nu, ce indica aceasta modificare a coloratiei?

•Este neteda?

•Exista alte modificari de aspect? Arata normal sau nu?

•Este limba mea prea mare pentru cavitatea mea bucala? Exista crestaturi la extremitati?

•Exista fisuri, crapaturi, sau adancituri?

•Exista depozite sedimentare neobisnuite?

Fiecare dintre aceste intrebari poate oferi raspunsuri cu privire la starea de sanatate a glandei tiroide si, uneori, poate furniza chiar mai multe informatii decat testele de laborator.

Limba sanatoasa este de culoare roz, are aspect neted si o suprafata uniforma, fara fisuri, si nu este acoperita de niciun fel de depozite. Daca limba ta pare sa aiba un aspect perfect normal, atunci, cel mai probabil, si tiroida

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3 4
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE