"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

one × 3 =

5 × five =

Un articol de Calin Petru Barbulescu

loading...

Din compozitia acestor delicatese de vara nu lipsesc, de regula, o serie de ingrediente nocive care apar sub denumirea de „E-uri secrete”. Aceste ingrediente includ arome artificiale, emulgatori, amelioratori de gust, coloranti si indulcitori sintetici, agenti de ingrosare si diversi alti aditivi legati de apa care sprijina formarea cristalelor mici de gheata.

In acest articol vom prezenta ingredientele continute de inghetata cumparata din comert. Fii foarte vigilent, insa; de multe ori aceste ingrediente nu sunt mentionate pe eticheta sau se afla ascunse sub umbrela unui „E”, printre care si:

inghetata din comert contine aditivi si chimicale periculoase

BENZIL ACETAT – Acest produs chimic este utilizat pentru obtinerea gustului de capsuni in mod artificial. Este, de asemenea, un diluant nitro.

BUTIRALDEHID – Acesta este unul din ingredientele ce intra in compozitia latexului si a cimentului cauciucat. Este folosit pentru a potenta gustul inghetatei cu alune.

ALDEHID C-17 – Acesta este un fluid care intra adesea in componenta colorantilor de anilina, a materialelor plastice si a cauciucului. Amelioreaza gustul inghetatei de cirese.

ETIL ACETAT – Acest ingredient poate provoca boli cronice hepatice, pulmonare si cardiace. Este utilizat pentru obtinerea aromei artificale de ananas dar este, de asemenea, folosit si pentru curatarea articolelor din piele si a altor materiale textile.

AMIL ACETAT – Acest produs chimic este utilizat pentru obtinerea aromei artificale de banane. In acelasi timp, se foloseste in industrie pe post de solvent pentru vopselurile pe baza de ulei.

PIPERONAL – Acest ingredient care se foloseste pentru anihilarea paduchilor se foloseste, iata, si pentru obtinerea aromei artificiale de vanilie.

Prin urmare, fii foarte atent atunci cand cumperi inghetata din comert, pentru ca poate contine aceste ingrediente. Alege intotdeauna inghetata de provenienta organica fara aditivi nocivi, obtinuta folosind exclusiv ingrediente atestate.

Dar cel mai bun sfat pe care ti-l putem da este sa renunti definitiv la inghetata din comert si sa incepi, in schimb, sa iti faci singur sortimentele preferate de inghetata la tine acasa.

Se poate prepara rapid si usor, si doar in acest mod te poti asigura ca este naturala si de buna calitate.

Citeste aici o reteta simpla de inghetata facuta in casa din ingrediente 100% naturale.

Acest articol

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.