"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Durerile lombare se numara printre cele mai frecvente probleme ale spatelui. Uneori acestea sunt difuze, alteori sunt pur simplu incapacitante.

Daca resimti dureri lombare sau daca vrei sa iti intaresti musculatura spatelui pentru a evita aceste probleme mai tarziu, cel mai indicat este sa efectuezi o serie de extensii care vizeaza in special aceasta zona a spatelui.

Vestea buna cu privire la aceste exercitii pentru alinarea durerilor lombare consta in faptul ca nu necesita mult timp. Poti parcurge aceste 7 extensii in doar 7 minute, iar apoi sa iti vezi linistit de treburile de zi cu zi.

PUBLICITATE

Dupa ce le vei efectua, te vei simti mai bine si te vei putea misca mult mai usor.

Exercitii pentru musculatura lombara!

durerile lombare pot fi ameliorate prin gimnastica medicala

1. Extensii pe sol pentru tendonul popliteu

Pentru acest exercitiu trebuie sa te intinzi pe spate direct pe podea. Ridica pe rand picioarele, mentinandu-le perfect drepte. Mentine miscarea de efort timp de 30 de secunde pentru fiecare picior in parte.

2. Prinderea gleznelor cu mainile

Asaza-te pe podea si apropie picioarele intre ele, mentinandu-le intinse pe podea. Apuca gleznele cu mainile. Stai in aceasta pozitie timp de 30 de secunde, apoi fa o pauza de 10 secunde, iar la final strange viguros gleznele cu mainile timp de 30 secunde.

3. Aducerea genunchilor catre piept

In timp ce stai culcat pe spate, indoaie piciorului drept si adu genunchiul la nivelul pieptului. Mentine pozitia de efort timp de 30 de secunde. Repeta miscarea pentru celalalt picior.

4. Extensia muschilor spinali

In timp ce stai culcat pe spate, incruciseaza picioarele si mentine aceasta pozitie. Tine spatele drept si lipit de podea pe toata durata exercitiului. Mentine pozitia de efort timp de 30 secunde si apoi repeta miscarea in oglinda.

5. Extensia muschilor piriformi

Intinde-te pe spate si ridica un picior la un unghi de 90 de grade. Ridica apoi si celalalt picior si incruciseaza-l peste primul. Stai in aceasta pozitie timp de 30 secunde, apoi efectueaza miscarea in oglina. Cel mai simplu mod de a obtine o postura corecta pe durata exercitiului este sa iti imaginezi ca stai asezat pe scaun cu picioarele incrucisate, doar ca mentii aceasta pozitie intins pe podea.

6. Extensia muschilor

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!