"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

ten + five =

14 + 9 =

Un articol de Maya

loading...

Cel mai bun mod de a stinge setea este se bei la intervale regulate cate un pahar de apa plata.

Apa este o sursa naturala de sanatate, dar multi dintre noi uitam adeseori de proprietatile sale vitale, astfel incat nu o consumam in cantitatile adecvate. Deshidratarea poate fi daunatoare pentru organism. Iata cateva semne prin care organismul isi manifesta nevoia de apa:

deshidratarea poate genera si simptome mai subtile pe care nu trebuie sa le ignori

1. Uscaciunea gurii

Cel mai frecvent semn de deshidratare se manifesta prin uscaciunea gurii, mai ales a limbii si a cavitatii bucale. Gura uscata este un semn de deshidratare accentuata. Asculta-ti mai atent corpul si nu ii neglija nevoile.

2. Uscaciunea ochilor

Lipsa de apa in organism se manifesta prin uscarea ochilor, care se pot si inrosi. Problemele de umezire naturala a membranei superficiale a ochiului constituie o problema serioasa mai ales pentru cei care poarta lentile de contact.

3. Dureri articulare

Vertebrele si cartilajele corpului contin in proportie de 80% apa. Pentru a preveni senzatiile neplacute de furnicaturi, amorteala si de arsura la nivelul jonctiunilor osoase ori de cate ori faci miscare, consuma o cantitate adecvata de apa.

4. Uscaciunea pielii

Pielea este cel mai mare organ al corpului, drept pentru care necesita apa din abundenta pentru a functiona in mod eficient. Pielea uscata si iritata este unul dintre primele semne de deshidratare care, netratate la timp, pot degenera in probleme mai serioase. Lipsa apei reduce eficienta procesului de transpiratie afectand, astfel, capacitatea corpului de a elimina toxinele.

5. Senzatie de oboseala

Oboseala si somnolenta sunt, de asemenea, semne ale unui deficit de apa in organism. Atunci cand bei apa in cantitati prea mici, organismul compenseaza acest neajuns prin folosirea rezervelor de apa din organele interne, astfel incat sa te simti ametit si lipsit de vlaga. O recuperare prea lenta in urma unor boli este, de asemenea, un semn clar ca nu consumi suficienta apa.

6. Reducerea masei musculare

Muschii sunt alcatuiti in mare parte din apa. Consumul insuficient de apa se reflecta, asadar, imediat asupra masei musculare. Bea apa cu regularitate si creste aportul de apa pe timpul antrenamentelor fizice pentru

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.