"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Maya

Pe masura ce imbatranim, ridurile sunt un efect secundar inevitabil. Celulele pielii se divid mai lent, iar stratul intern, dermul, incepe sa se subtieze. De-a lungul anilor, pielea isi pierde elasticitatea, capacitatea de a retine umezeala este afectata, secretia glandelor sebacee devine tot mai ineficienta, iar pielea se va vindeca din ce in ce mai greu.

In continuare iti prezentam principalele simptome ale ridarii pielii si cele mai bune tratamente impotriva lor:

PUBLICITATE

exista mai multe solutii naturale pentru insanatosirea tenului cu afectiuni


Simptome

PUBLICITATE

– Formarea de linii si cute la nivelul pielii

– Pierderea elasticitatii pielii (pungirea pielii)

– Cele mai afectate zone sunt pielea sensibila dimprejurul ochilor, buzelor, si gatului.

PUBLICITATE

– Desi unele cute sunt trecatoare, acestea se pot adanci si pot deveni permanente ca urmare a procesului de imbatranire.

Cauze

Contractiile muschilor faciali

PUBLICITATE

Se crede ca liniile dintre sprancene (ridurile de incruntare) si liniile care pornesc din colturile ochilor (laba gastei) ar fi cauzate in principal de contractiile muschilor de expresie. Atunci cand zambim, ne incruntam, tinem ochii intredeschisi, privim cu coada ochiului, sau producem alte expresii faciale obisnuite, incurajam aparitia acestor riduri, care capata un aspect tot mai proeminent odata cu trecerea timpului. Expresiile faciale, impreuna cu gravitatia, contribuie la formarea barbiei duble si a pleoapelor cazute.

Efectele negative ale expunerii la soare

Expunerea la radiatii ultraviolete (prea mult soare), poate duce la imbatranirea prematura a pielii. Imbatranirea prematura a pielii poarta denumirea de foto-imbatranire. Razele solare ultraviolete responsabile pentru foto-imbatranire deterioreaza fibrele de colagen si determina producerea excesiva de elastina atipica. Atunci cand lumina ultravioleta deterioreaza tesuturile epidermice, organismul reactioneaza prin producerea unei enzime numita metaloproteinaza. Aceasta enzima produce si regenereaza colagenul pierdut. In schimb, pe parcursul acestui proces sunt distruse, de fapt, unele fibre sanatoase de colagen, ceea ce duce la formatiuni distrofice numite cicatrici solare. Ridurile apar atunci cand acest proces de reconstructie a pielii are loc de mai multe ori.

PUBLICITATE

Fumatul

Pielea sanatoasa se regenereaza in mod continuu. La descompunerea si eliminarea colagenului vechi din tesuturi se produce, de fiecare data, colagen nou. Cercetatorii au descoperit ca fumatul provoaca o reducere substantiala a productiei normale de colagen. Un deficit de colagen nou are ca rezultat formarea

…Continuare pe pagina urmatoare

PUBLICITATE
1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]