"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

fifteen + 10 =

six + 15 =

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Daca ai de a face cu sindromul de tunel carpian, aceste exercitii te vor ajuta sa mentii un grad bun de flexibilitate a degetelor si articulatiilor mainilor. Acest antrenament simplu nu iti ia mai mult de cateva minute, asa ca de ce sa nu-l incerci?

Pasul 1

Indoaie si apropie degetele ambelor maini pana formeaza un pumn. Strange-le cu putere in aceasta postura timp de aproximativ zece secunde. Apoi deschide palmele rapid si intinde si rasfira degetele. Fa acest lucru de zece ori la rand.

Pasul 2

Roteste incheieturile mainilor in sensul acelor de ceasornic. Efectueaza circa zece rotiri pentru ambele maini simultan.

Pasul 3

Apoi roteste degetele mari de la maini simultan si in sensul acelor de ceasornic, efectuand tot un numar de zece repetari.

Pasul 4

Ridicarea palmei deasupra capului. Din aceasta pozitie, las-o pur si simplu sa cada liber, mentinand mainile moi si scuturand incheietura. Fa asta de 20 de ori, intrucat exercitiul antreneaza toate tendoanele si intreaga musculatura a mainii, ceea ce elimina necesitatea de a te concentra asupra fiecarui segment al mainii in parte.

Pasul 5

Impreuneaza mainile si apasa-le cu putere una de cealalta. Asigura-te ca mentii coatele la inaltimea umarului, la fel ca intr-o postura de meditatie. Strange degetele si separa palmele. Atunci cand efectuezi miscarile, nu uita sa cresti treptat distanta dintre articulatiile degetelor. Asigura-te ca mentii degetele stranse pe parcursul intregii miscari. La incheierea unei repetari, adu palmele din nou in pozitia initiala si repeta si acest proces de cel putin zece ori.

Acest antrenament simplu imbunatateste in mod considerabil circulatia sangelui si reduce chiar edemele. Exercitiile trebuie efectuate de mai multe ori pe zi, in special dupa depunerea de efort fizic, sau dupa petrecerea unui timp indelungat in fata computerului. Folosirea continua a mainilor duce la uzura acestora, asa ca este important sa le antrenezi pentru a face fata eforturilor sustinute si pentru a se mentine la fel de puternice ca restul corpului.

Efectuand aceste exercitii zilnic, timp de 30 de zile, sindromul va disparea complet.

 

Loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.