"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Exista un organ in corpul nostru, despre care se vorbeste rareori, dar care, cu siguranta, isi merita din plin denumirea de „punct al fericirii.”

Identificarea lui nu este dificila. Este vorba, de fapt, de o glanda localizata in piept, si anume timusul. Aceasta glanda este plasata catre extremitatea superioara a cavitatii toracice.

 

Iata cum poti depista acest punct: 

Aseaza doua degete de la mana deasupra depresiunii din zona inferioara a gatului, chiar deasupra sternului.

In preajma acestui punct este situat timusul.

Timusul mai este supranumit si „punctul fericirii.” Aceasta glanda ajuta la imprastierea energiilor negative, la intarirea sistemului imunitar, precum si a sanatatii generale a corpului.

Iata cum poti activa „punctul fericirii”:

Atingerea, palparea sau masarea usoara a acestui punct sunt metode foarte eficiente de a intensifica vibratiile de energie.

Aceasta glanda este responsabila cu antrenarea energiilor corpului nostru. Prin urmare, atunci cand intervin dezechilibre in sistemului nostru energetic, timusul poate fi de mare ajutor. Este o punte de legatura intre creier si corp.

Glanda isi reduce dimensiunile atunci cand corpul este supus stres-ului fizic, ceea ce duce la o diminuare a energiilor vitale.

Timusul poate fi stimulat chiar folosind pumnul – asemenea lui Tarzan (nu exagera, totusi, nu este nevoie sa lovesti cu putere, o bataie usoara este de ajuns). De asemenea, poti palpa sau masa cu degetele acest punct.

Fa acest lucru timp de 20-30 de secunde si inspira adanc. In acest timp poti sa te gandesti la lucruri pozitive!

Corpul tau iti va indica imediat ca acest „punct al fericirii” a fost activat – vei fi cuprins de fiori de bucurie.

Activarea cu succes a acestui punct poate necesita putin exercitiu. De aceea, este indicat sa repeti acest procedeu pana la instalarea efectelor pozitive.

Daca suferi in mod frecvent de atacuri de panica, de anxietate si de stres, repetarea acestui exercitiu de cateva ori pe zi te va ajuta sa iti recapeti echilibrul interior.

 

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.