"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Mai jos vezi harta veche a sistemului limfatic (stanga) si cea nou-descoperita (dreapta)

In cadrul unei descoperiri care a uluit stiinta medicala, cercetatorii de la Universitatea din Virginia au constatat existenta unui ansamblu de vase limfatice in creier, ceea ce schimba radical decenii de studii medicale si indica o legatura directa intre creier si sistemul imunitar.

aceasta descoperire deschide noi orizonturi in medicina

Conform declaratiilor lui Jonathan Kipnis, PhD, profesor in cadrul Departamentului UVA de Neurologie si director al Centrului UVA pentru Imunologia Creierului si a Nevrogliei, descoperirea „schimba cu totul modul in care percepem interactiunea neuro-imunitara.

Mereu am perceput-o ca fiind ceva ezoteric care nu poate fi studiat cu mijloace stiintifice. Dar acum putem pune intrebari mecaniciste”. El revine asupra faptului ca este „greu de imaginat ca aceste vase nu ar fi implicate in bolile [neurologice] cu o componenta imuna”.

Boli precum scleroza multipla, Alzheimer si autismul devin dintr-o data mai usor de inteles.

„In Alzheimer, exista acumulari de bucati de proteine mari in creier”, a spus Kipnis. „Suntem de parere ca acestea s-ar acumula la nivelul cerebral pe fondul unei eliminari deficitare prin aceste vase.”

Kevin Lee, PhD, presedinte al Departamentului UVA de Neurologie, a reprodus in cadrul interviului primul lucru pe care l-a spus cand i-au fost prezentat rezultatele: „Vor trebui sa se schimbe manualele.”

PUBLICITATE

Acesta este un moment deosebit de interesant pentru stiinta, deoarece numeroase boli care pana acum provocau confuzie pot fi acum reanalizate cu mult mai multa claritate. Si toate aceste cunostinte noi pot contribui la elaborarea unui tratament eficient.

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...