"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Milioane de oameni iau medicamente pentru scaderea colesterolului numite statine. Este o industrie de 29 de miliarde de dolari care ne-a inselat complet pe cei mai multi dintre noi. Doctorii prescriu aceste statine in mod obisnuit pentru prevenirea infarctului, a atacului cerebral, a inflamatiei si a altor afectiuni inrudite.

Totusi, in ciuda incredibilei lor popularitati, medicamentele pentru scaderea colesterolului nu reusesc sa previna infarctul si atacul cerebral ; dimpotriva, pot chiar cauza cancer si numeroase alte probleme de sanatate.

medicatia de scadere a colesterolului face mai mult rau decat bine

In noul film documentar $29 Billion Reasons to lie about Cholesterol, Justin Smith afirma,

„ … intre 1994 si 2006, procentul persoanelor cu varste cuprinse intre 65 si 74 de ani cu ‚colesterol ridicat’ a scazut de la 87% la 54% … In ciuda acestui lucru, rata de afectiuni coronariene pentru acest grup de varsta a ramas aproximativ aceeasi … Alte categorii de varsta au aratat chiar o crestere a ratei de afectiuni cardiace corelata cu scaderea numarului de persoane cu colesterol ridicat.”

Medicamentele de scadere a colesterolului cauzeaza cancer!

Cercetari foarte serioase au aratat ca exista o legatura intre utilizarea de medicamente de scadere a colesterolului si cancer.
Revista Asociatiei Americane de Medicina din 1996 „Journal of the American Medical Association in 1996” aduce dovada ca:

Toate tipurile de medicamente care scad nivelul lipidelor cu cele doua categorii foarte populare (fibratii si statine) cauzeaza cancer in randul rozatoarelor, in anumite cazuri, la un dozaj apropiat de cel prescris in tratamentul uman… Studii clinice desfasurate pe perioade indelungate si o supraveghere atenta in perioada de post-marketing in deceniile care urmeaza sunt necesare pentru a determina daca medicamentele care scad colesterolul produc, intr-adevar, cancer la oameni. Pana atunci, rezultatele experimentelor efectuate deja pe animale si oameni sugereaza ca tratamentul cu medicamente care scad lipidele, in special cu fibrate si statine, ar trebui evitat, cu exceptia pacientilor care prezinta un risc ridicat, pe termen scurt, de boala coronariana.

PUBLICITATE

In plus, conform unui studiu publicat in revista Prostata in 2011, barbatii care iau orice fel de medicamente care contin statine au un risc semnificativ mai ridicat de a se imbolnavi de cancer de

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE