"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

3 × 4 =

18 − 12 =

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Conform medicinei chineze, fiecarui organ in parte ii corespunde un anumit sentiment sau emotie.

Emotiile si sentimentele sunt motivul principal pentru aparitia bolilor.

Chinezii considera ca cele cinci elemente fundamentale – pamantul, apa, focul, aerul si metalul – salasluiesc in trupul fiecarui individ!

 

Pentru a te mentine sanatos, este important sa sprijini un echilibru optim al tuturor acestor elemente.

Raguseala

Problemele de raguseala pot indica un nivel energetic scazut la nivelul plamanilor.

Roseata ochilor

Inrosirea ochilor indica probleme de sanatate legate de functia hepatica.

Pigmentatia galbena a pielii

Ingalbenirea tenului poate indica tulburari ale circulatiei sanguine si un deficit energetic la nivelul splinei.

Atunci cand o femeie nu reuseste sa ramana insarcinata, este posibil ca acest lucru sa se datoreze unor probleme la rinichi.

Conform medicinei traditionale chineze, sentimentele si emotiile sunt o cauza esentiala a tuturor bolilor, fiecare organ al corpului fiind asociat cu un anumit sentiment sau emotie.

– Plamanii – Tristete, mahnire

– Ficatul – Furie, indignare, frustrare

– Rinichii – Frica

– Stomac – Ingrijorare, anxietate

In plus, organismul fiecaruia are propriile sale gusturi. De exemplu, este posibil ca in organismul cuiva, plamanii sa aiba o predispozitie pentru condimente si gusturile picante, ficatul sa aiba o predispozitie pentru gustul acru, splina sa aiba o predispozitie pentru gustul dulce, iar rinichii sa aiba o predispozitie pentru gustul sarat. Medicii chinezi sustin ca organele au propriul lor flux energetic.

Acest flux energetic poarta denumirea de „qi” si se afla in stransa relatia cu lichidul vital al corpului – sangele. Medicii chinezi considera ca sangele este sursa esentiala de energie si principalul factor care regleaza fluxul energetic la nivelul corpului.

Rinichii – Organul fundamental al corpului

In medicina chineza, rinichii reprezinta organe foarte importante, constituind izvorul de energie yin si yang al trupului.

Aceste organe se afla in stransa relatie cu sistemul osos, simtul auzului si sentimentul de frica.

Atunci cand un tratament care vizeaza un anumit organ nu isi face efectul, acest lucru se rasfrange asupra tuturor sistemelor corpului. In medicina chineza, fiecare organ in parte este asociat cu conditiile atmosferice, ceea ce inseamna ca fiecarui organ ii corespunde un anumit anotimp.

Ficatul este un lacas pentru vant. De aceea, afectiunile ficatului pot conduce, uneori, la migrene si probleme de ameteala.
Una dintre cele mai importante functii ale ficatului este aceea de a facilita fluxul de energie, de improspatare si limpezire a mintii. Persoanele cu un ficat sanatos sunt linistite, iau decizii cu usurinta si intruchipeaza lideri buni. Daca la nivelul ficatului intervin dereglari sau afectiuni, se spune ca ficatul este „activat”. Acesta este termenul chinezesc pentru definirea problemelor legate de functia hepatica. Problemele hepatice afecteaza in mod direct starea fizica si emotionala.

Medicina chineza considera ca orice dezacord, sau disarmonie energetica, este asociat cu furia, mania, incapatanarea si violenta. Daca problemele nu se manifesta prin emotii si sentimente, atunci ele sunt irezolvabile. Iar atunci se instaleaza depresia si tulburarile de dispozitie.

Cele mai des intalnite simptome ale acestui sindrom sunt oboseala, problemele menstruale, stresul si alergiile.

 

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.