"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Fac tot posibilul sa fac miscare de 5-6 ori pe saptamana, dar sunt si zile in care pur si simplu nu ma pot urni din pat pentru a face putin sport inainte de a pleca la munca, sau cand programul meu de fitness obisnuit este dat peste cap de diferite deplasari in afara orasului.

In loc sa imi anulez complet exercitiile zilnice, incerc in astfel de cazuri sa imi fac timp pentru cateva miscari folosind propria greutate a corpului – mai exact genuflexiuni, plank-uri, extensii pentru triceps folosind scaunul si flotari – de mai multe ori de-a lungul zilei. Aceste patru tipuri de miscari iti ofera o sedinta intensa de tonifiere si intarire a intregului corp in doar cateva minute. In plus, aceste exercitii ma energizeaza si imi imbunatatesc dispozitia atunci cand ma simt obosit, stresat sau coplesit.

Multi alti antenori de fitness profesionisti impartasesc aceeasi parere: „Imi plac aceste miscari pentru ca folosesc greutatea propriului corp”, afirma Alice Burron, de 45 de ani, mama a patru copii si antrenor personal in Cheyenne, Wyoming. „De aceea pot fi executate oriunde, antreneaza bine musculatura corpului, sunt la indemana si necostisitoare. Cel mai important, chiar functioneaza.”

PUBLICITATE

Pentru a parcurge un set din toate aceste exercitii nu ai nevoie decat de aproximativ 5 minute. Pentru cresterea masei musculare si arderea caloriilor, incearca aceste trei mini sedinte de antrenament a cate 5 minute intr-o singura zi. Cu totul, ai nevoie de doar 15 minute pentru a efectua un antrenament complet.

Liz Neporent, antrenor personal si coautor al Thin in 10 Weight-Loss Plan (Plan de slabire cu exercitii a cate zece minute), vine in sprijinul acestor exercitii: „Atunci cand executi aceste patru miscari iti antrenezi in mod eficient toate grupele musculare principale. Si eficienta lor consta in faptul ca nu mai pierzi timp izoland cate o grupa musculara cu fiecare exercitiu in parte, asa cum se intampla de obicei, ci pui la treaba mai multe grupe musculare principale simultan. Aceste miscari integrate pentru antrenarea musculaturii folosesc corpul in mod firesc – exact cum se intampla atunci cand desfasori activitatile de zi cu zi sau atunci cand practici un sport sau exercitii de fitness. De aceea sprijina un bun randament al corpului si previn accidentarile.”

Vrei sa le incerci? Urmeaza acest antrenament conceput de Burron si Neporent. Incepe cu un

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3 4
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!