"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Maya

Vrei sa-ti imbunatatesti starea de sanatate? Atunci schimba regimul alimentar! Acest mesaj devine treptat un motto al societatii moderne de masa, desi iubitorii de fast-food si impatimitii dulciurilor continua sa nu-l ia in seama.

PUBLICITATE

In mare masura inconstienti de consecintele produselor alimentare apetisante dar daunatoare, multi oameni nu stau pe ganduri cand vine vorba de preparate bogate in grasimi si in zahar. In schimb, rezultatele unui studiu recent, care confirma faptul ca celulele canceroase cresc si se dezvolta in voie in prezenta zaharului rafinat, ar putea schimba aceste lucruri.

PUBLICITATE

Revista Nature Medicine (Medicina naturista) a confirmat recent ca zaharul rafinat este una dintre fortele motrice principale din spatele cresterii si raspandirii tumorilor canceroase. Rezultatele au fost atat de concludente, de fapt, incat pe viitor este posibil ca medicii sa recurga la monitorizarea nivelurilor de zahar acumulat in organism pentru depistarea din timp a cancerului.

PUBLICITATE

testele imagistice moderne au confirmat faptul ca celulele canceroase folosesc zaharul drept combustibil

PUBLICITATE

Colegiul Universitatii din Londra (UCL) in Marea Britanie a facut aceasta descoperire in urma experimentarii cu o metoda noua de detectare a cancerului care implica utilizarea unei forme speciale de imagistica prin rezonanta magnetica (IRM). Oamenii de stiinta au adaugat un amboceptor la un scanner RMN reglandu-l, astfel, pentru a monitoriza exclusiv nivelurile glucozei in organism. Folosirea scanner-ului adaptat a indicat faptul ca tumorile canceroase – care s-au dovedit a se hrani cu zahar – au un grad crescut de reflectanta imagistica, din moment ce contin cantitati mari de glucoza.

Explicata in cadrul unui anunt recent UCL, „Noua tehnica, purtand denumirea de ,transfer de saturatie al schimbului chimic al glucozei’ (glucoCEST), se bazeaza pe faptul ca tumorile consuma mult mai multa glucoza (un tip de zahar) decat tesuturile normale, sanatoase, pentru a se dezvolta si inmulti.” In actualizarea furnizata de universitate, s-a adaugat faptul ca tumorile apar pe scanner ca „imagini luminoase”.

PUBLICITATE

La scanarile traditionale pentru depistarea cancerului se administeaza injectii cu radiatii in doze mici pentru a identifica prezenta tumorilor. Si radiatiile reprezinta o cauza binecunoscuta a cancerului, iar o astfel de injectie nu este tocmai indicata, avand in vedere efectele sale secundare potentiale. Cu toate acestea, metoda functioneaza pentru ca tocmai factorii care declanseaza si promoveaza dezvoltarea si raspandirea cancerului pot fi folositi de medici pentru depistarea

…Continuare pe pagina urmatoare

PUBLICITATE
1 2 3

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]