"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Intre nivelurile de hormoni si pierderea in greutate exista o stransa relatie de conditionare reciproca. Hormonii controleaza masura si modul in care slabim, precum si metabolismul, localizarea in corp a grasimilor acumulate, senzatia de foame si tabieturile alimentare.

Din aceasta cauza, orice dezechilibru hormonal poate avea un impact negativ asupra eforturilor tale de a pierde in greutate. Desigur, daca faci exercitii cardio pe banda de alergare si renunti la chipsuri vei reusi sa slabesti, numai ca, pe fondul unor dezechilibre hormonale, rezultatele vor intarzia sa apara.

In schimb, daca stii cu exactitate modul de functionare a hormonilor si cum poti sa le reduci gradul de reactivitate, cu siguranta ca vei pierde kilogramele in plus mult mai repede.

echilibrarea hormonala este un pas important catre o slabire sanatoasa

Ce este echilibrarea hormonala?

Hormonii sunt biochimicale produse de organismul uman pentru coordonarea modului in care opereaza creierul si corpul. Aceste biochimicale joaca un rol esential, atat in cazul barbatilor, cat si in cazul femeilor, atunci cand vine vorba de cresterea fortei fizice, de arderea ori depozitarea grasimilor, de combaterea stresului si cresterea masei musculare. Reglarea hormonilor este o metoda foarte eficienta pentru imbunatatirea calitatii vietii, a sanatatii si a aspectului fizic, in schimb numeroase persoane recurg la suplimente alimentare costisitoare si, uneori, chiar periculoase, pentru a obtine rezultatele dorite.

Dr. Natasha Turner a adus in prim-plan un regim naturist eficient de imbunatatire a sanatatii odata cu lansarea cartii sale, „The Supercharged Hormone Diet” (Dieta pentru reglarea hormonilor supraactivati). Turner este un expert in medicina naturista care a propus numeroase abordari inovatoare privind imbunatatirea calitatii vietii si slabirea sanatoasa cu ajutorul unei diete adecvate si prin modificarea stilului de viata. In cadrul articolului de fata ma voi axa pe elementele fundamentale ale procedurii complexe de reechilibrare hormonala si iti voi furniza cateva retete pentru topirea tesutului adipos din organism.

PUBLICITATE

Totul incepe cu detoxifierea organismului

Dezechilibrele hormonale sunt corelate cu o multime de factori, precum: somnul, gradul de miscare, numarul meselor zilnice consumate, etc. In schimb, atunci cand vine vorba de eliminarea toxinelor acumulate in organism, punctul focal trebuie sa fie alimentatia. Unele alimente provoaca iritatii la nivel digestiv, care pot genera, mai departe, dezechilibre hormonale. Aceste dezechilibre pot creste pofta de mancare, chiar si atunci cand corpul are suficiente rezerve de energie

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2 3 4
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE