"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

18 − 10 =

five + four =

Un articol de Maya

loading...

Clorofila este pigmentul verde care se gaseste in plante si este responsabil de absorbirea luminii necesare pentru fotosinteza.

Este considerata, adesea, „sangele plantelor”, intrucat sustine fiziologia fundamentala a plantei si este necesara pentru indeplinirea functiilor metabolice de baza, cum ar fi cresterea si respiratia. Daca cele mai multe plante terestre contin clorofila intr-o proportie mai mare sau mai mica, plantele care au culoarea verde-inchis contin cea mai mare concentratie de clorofila.

clorofila este foarte benefica pentru imbunatatirea calitatii sangelui

Desi oamenii nu pot produce clorofila prin fotosinteza si, de aceea, nici nu o pot folosi in aceeasi maniera in care o fac plantele, studiile arata ca, totusi, clorofila este un fitonutrient extrem de puternic cu consecinte pozitive asupra sanatatii daca este consumat in mancare sau ca supliment.

Beneficiile clorofilei

Sprijina sanatatea sangelui – Inca din 1911, oamenii de stiinta au descoperit ca structura moleculara a clorofilei este aproape identica cu cea a hemoglobinei din corpul nostru – singura diferenta este ca hemoglobina este legata de ionii metalici de fier, in timp ce clorofila este legata de ionii metalici de magneziu. Prin urmare, clorofila actioneaza precum hemoglobina in corpurile noastre, marind oxigenarea si transportul nutrientilor catre celule. Aceasta activitate unica explica proprietatile bine-cunoscute ale clorofilei, de regenerare si de curatare a sangelui.

Protejeaza impotriva bolilor – Clorofila este un antioxidant puternic, si exista din ce in ce mai multe dovezi care arata ca ne poate fi de ajutor in cazul multor afectiuni medicale serioase. De exemplu, un studiu publicat in revista Food & Nutrition Sciences in 2013 a descoperit ca clorofila (impreuna cu feofitina, o molecula de clorofila careia ii lipseste ionul de magneziu central), ar putea „preveni deteriorarea oxidativa a ADN-ului si peroxidarea lipidelor”, in functie de dozaj.

In plus, o cercetare condusa de Dr. George S. Bailey de la Ohio State University a aratat ca voluntarii care au luat 100 de miligrame de clorofilina alimentara de trei ori pe zi au prezentat un impresionant procent de reducere cu 55 la suta al „biomarkerilor de expunere urinara la aflatoxina” prin comparatie cu grupul de control, ceea ce sugereaza ca suplimentele cu clorofila ar putea injumatati riscul de boli ale ficatului pentru persoanele expuse la niveluri ridicate de aflatoxina

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.