"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Conform statisticilor, aproximativ 68 pana la 80 la suta din populatia Romaniei se confrunta cu un deficit de magneziu – un mineral esential. Desi aceste rezultate statistice ingrijoratoare se datoreaza partial dependentei tot mai mari de mancaruri procesate, adevaratul motiv din spatele acestei probleme consta in scaderea considerabila a continutului de minerale din sol datorita eroziunii continue a solului inregistrate de-a lungul ultimului secol.

Ca urmare a acestui fapt, o mare parte din fructele si legumele care mai demult reprezentau depozite bogate de fier si magneziu au ajuns, in prezent, sa contina aceste minerale in cantitati mult mai reduse, cauzand astfel deficientele organice actuale din randul populatiei.

Acesta este principalul motiv pentru care un numar tot mai mare de oameni recurg la suplimente de magneziu pentru a isi asigura aportul adecvat necesar organismului. Avand in vedere ca magneziul trebuie sa formeze legaturi chimice cu o alta substanta pentru a fi absorbit in mod corespunzator de organismul uman, in comert exista o gama foarte variata de suplimente pe baza de magneziu, fiecare avand propriile beneficii asupra sanatatii.

Prezentul articol trece in revista atat cele mai eficiente, cat si cele mai slabe formule pe baza de magneziu existente in prezent pe piata.

nu toate suplimentele de magneziu se absorb</b></u></a> in aceeasi proportie” border=”0″ height=”340″ src=”https://secretele.com/wp-content/uploads/2015/06/magneziu-suplimente-ghid.jpg” title=”” width=”640″ /></p>
<p><u>Cele mai bune formule pe baza de magneziu<br />
</u></p>
<p><u>Citratul de magneziu</u> – Citratul de magneziu este cel mai popular supliment alimentar pe baza de magneziu, probabil datorita costului sau redus si a absorbtiei bune. Deoarece acidul citric are un efect usor laxativ, citratul de magneziu constituie atat o sursa de magneziu, cat si un mijloc terapeutic pentru prevenirea si tratarea constipatiei. Este optiunea ideala pentru persoanele cu probleme rectale sau de colon, dar este complet inadecvat pentru cei cu probleme diareice.</p><div class='code-block code-block-1' style='margin: 8px auto; text-align: center;'>
<!-- AdSense la mijlocul articolului in Desktop -->
<div class=PUBLICITATE

Tauratul de magneziu – Tauratul de magneziu este cel mai potrivit supliment pentru persoanele cu probleme cardiovasculare, deoarece previne instalarea aritmiilor cardiace si protejeaza inima de leziunile provocate de atacurile de cord. Tauratul de magneziu se absoarbe cu usurinta (magneziul si taurina stabilizeaza membranele celulare intre ele), si nu are proprietati laxative.

Maleatul de magneziu – Maleatul de magneziu este alegerea ideale pentru persoanele care se confrunta cu probleme de oboseala, deoarece acidul malic –

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE