"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Sanii sunt formati din tesut adipos, glande si colagen (tesutul care ii mentine fermi si „pe pozitii”). Dar pe masura ce trece timpul, glandele si colagenul scad, iar locul lor e luat de grasime. Asta nu iti va modifica neaparat dimensiunea sutienului, dar atractia gravitationala isi va face simtita prezenta si… se vor lasa

Una dintre cele mai bune modalitati de a ridica sanii “lasati” este aceea de a consolida muschii de sub ei, deoarece acestia le vor oferi sprijin. Cand acesti muschi sunt slabiti sau “nelucrati”, tesutul mamar incepe sa se deformeze.

Urmand aceste exercitii simple, nu numai ca va veti alege cu un “lifting” natural al sanilor, fara operatie estetica, dar veti obtine si un corp tonifiat.

Aceste tipuri de exercitii pot fi realizate cu usurinta in casa!

lasarea sanilor poate fi prevenita si corectata prin exercitii de intarire a musculaturii pectorale

1. Strangeti la piept o minge

– se executa de pe un scaun, stand cu spatele drept. Tinand mainile paralele cu solul, indepartati mingea si apropiati-o de corp, mentinand o presiune constanta asupra ei (asa cum se observa in imagine)

– 3 serii a 10 repetari

2. Flotari

– daca nu puteti sa faceti flotarile la podea, puteti sa le faceti si la zid, efecutul va fi acelasi

– 3 serii a 10 repetari

3. Tractiuni la banca

– stand cu spatele pe banca, incercati sa impingeti in sus greutatile (nu trebuie sa incepeti cu o greutate mai mare de 1-2 kg)

– 3 serii a 10 repetari

4. Extensii din pozitia culcat

– din aceeasi pozitie ca la exercitiul anterior, numai ca nu va mai trebuie o banca, incercati sa intindeti mainile in exterior si sa le apropiati chiar deasupra pieptului ( de asemenea, nu trebuie sa incepeti cu o greutate mai mare de 1-2 kg)

– 3 serii a 10 repetari

5. Extensii din pozitia sezut

– asemeni imaginii de mai jos, incercati

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.