"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

 

Daca ai fost atent la orele de istorie, probabil iti amintesti ca oamenii au mers descult la inceputuri, si asta s-a mentinut secole la rand. Poate cei din trecut stiau ceva sau poate nu, insa incaltamintea ne afecteaza unul dintre cele mai importante simturi – Simtul tactil!

 

Anumite puncte din talpi sunt conectate direct la anumite organe din corp. Daca vei merge descult pe jos, trebuie sa sti ca vei stimula, fara sa realizezi, acele puncte cheie, astfel incat iti vei imbunatati functionarea majoritatea organelor.

 

mersul descult pe iarba sau pe pamant moale este o practica foarte benefica pentru organism

 

Fluxul de energie din organism

 

Energia vitala curge prin corpul uman. In China aceasta energie este cunoscuta ca energia “chi”, iar in India este “Prana”. Nu trebuie sa-ti amintesti neaparat aceste denumiri, atata timp cat iti vei aminti efectele pozitive asupra sanatatii pe care le va avea acesta tehnica. “Chi” trece prin asa-numitul sistem de meridiane, care este destul de similar cu fluxul sanguin.

 

Daca ai un fluxul adecvat inseamna ca organele obtin toata energia de care au nevoie.Un meridianu infundat afecteaza in special organul cu care este asociat conducand astfel la imbolnavirea lui si la aparitia diverselor boli asociate acelui organ.

 

Capetele acestor meridiane sunt situate in picioare. Cand mergi descult, le stimulezi si, astfel, vei face un “masaj” organelor din corp, ceea ce va duce la revigorarea fluxul de energie din corp.

 

Mersul descult pe jos reprezinta cel mai eficient masaj prin presopunctura ce se poate efectua!

 

Masajul prin presopunctura

 

Daca nu ai timp si posibilitate sa mergi pe jos, presopunctura te poate ajuta. Masand anumite puncte situate in talpi, in fiecare dimineata, iti vei imbunatati considerabil starea de sanatate si iti vei stimula vitalitatea. (vezi punctele pe care trebuie sa le stimulezi prin masaj in imaginea de mai sus)

 

Presopunctura poate parea simpla, insa beneficiile sale sunt mai mult decat uimitoare.

 

Masajul prin presopunctutra este destul de eficient in tratamentul problemelor sinusurilor, tensiunii arteriale, indigestiei, infectiilor, insuficientei cardiace, dezechilibrului hormonal si multe altele.

 

Presopunctura va oferi organelor energia de care au nevoie pentru a functiona corect.

 

Conecteaza-te cu solul!

 

 

Asemanator conexiunii cu soarele pentru acumularea vitaminei D, solul iti va oferi energia de care

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.