"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

15 − 13 =

16 − 3 =

Un articol de Maya

loading...

Stiai ca peste 80 la suta din usturoiul vandut in intreaga lume provine din China? O cantitate mare din usturoiul consumat in Romania este din China. Romania a importat peste 20.000 de tone de usturoi chinezesc anul trecut. Majoritatea consumatorilor cred ca usturoiul lor a fost crescut in Romania, dar, in realitate, a fost expediat din China.

Chiar si usturoiul cu eticheta „organic” este adesea din China, unde metodele de certificare organica nu sunt de incredere.

Usturoiul chinezesc este inalbit. Dupa Henry Bell de la Australian Garlic Industry Association, usturoiul din China este pulverizat cu substante chimice pentru a se opri germinarea, pentru a fi albit si pentru a ucide insectele daunatoare.

De asemenea, el raporteaza ca usturoiul este cultivat intr-un mediu nesterilizat de apa menajera uzata. Bell, de asemenea, pune in discutie unele practici de productie din China. „Stiu sigur ca unii cultivatori de usturoi de acolo folosesc deseuri umane netratate pentru a fertiliza culturile lor, si nu cred ca regulamentele de carantina din China sunt indeajuns de stricte in ceea ce priveste testarea de bacterii a produselor alimentare importate”, spune el. „Ma indoiesc, de asemenea, de eficienta procedurilor chinezesti de fumigatie cu bromura de metil.”

Usturoiul chinezesc este puternic suspus fumigatiei cu bromura de metil pentru a fi eliminati orice fel de germeni. Bromura de metil este un produs foarte toxic. Expunerea la concentratii mari poate provoca leziuni aparatului respirator si sistemului nervos central, chiar deces. Potrivit ONU, este de 60 de ori mai daunatoare decat clorul si este ingredientul de baza in CFC (clorofluorocarburi).

Usturoiul chinezesc este, de asemenea, contaminat cu plumb, sulfiti si alti compusi periculosi.

Usturoiul chinezesc este tratat cu inhibitori de crestere si supus la temperaturi scazute, cat si la stocare pe durate extinse. Depozitarea pe perioade mari de timp este deosebit de problematica, intrucat nivelurile de alicina, una dintre componentele de baza ale usturoiului, si responsabila pentru beneficiile sale de sanatate, incep sa scada in timp.

Iata cateva sfaturi in alegerea usturoiului:

– usturoiul romanesc este mai greu decat usturoiul chinezesc

– usturoiul romanesc este mult mai aromat

– usturoiul romanesc mai are cateva firicele in partea de jos

 

Asadar, urmatoarea data cand mergeti la cumparaturi, nu mai alegeti usturoi aspectuos, luati unul mai mic, care sa nu aiba acea culoare alba ce iti acapareaza vederea. Cel mai indicat ar fi daca ai avea o sursa sigura de la care sa-l achizitionezi…..prin rude, cunsotiinte….etc.

 

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.