"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

five × 1 =

1 × 3 =

Un articol de Cristian Iacov

Interventia chirurgicala este de obicei singura optiune oferita de medicina conventionala oamenilor care sufera de cataracta.

Totusi, exista tratamente alternative care pot dizolva cataractele, impiedicand recidiva acestora.Vezi mai jos despre ce este vorba!

Cataractele se formeaza atunci cand lentila naturala a ochiului devine tulbure, ducand la pierderea vederii. Ele apar cel mai adesea in cazul persoanelor de peste 40 de ani, si sunt, pe plan international, principala cauza a orbirii, conform declaratiilor All About Vision. Mai mult de 22 de milioane de americani sufera de cataracta, iar numarul se asteapta sa creasca la mai mult de 30 de milioane pana in 2020.

Simptomele includ opacifierea vederii, reducerea vederii nocturne, „reflex” in cazul luminii artificiale sau solare si, in cele din urma, orbire.

Expertii nu cunosc exact cauza cataractelor. Ceea ce stiu, insa, este faptul ca proteinele din cristalin incep sa se solidifice, formand mici zone incetosate. Unele studii sugereaza ca, adesea, cataractele se pot forma in urma expunerii repetate a ochilor la lumina ultravioleta si radiatie, cum este cea emisa de calculatoare. Anumiti factori de risc sunt diabetul, tratamentul cu steroizi, tranchilizantele sau diureticele, fumatul si intoxicatia cu metale grele.

Desi nu exista dovezi concludente in cercetarea stiintifica, exista marturii care indica eficacitatea mai multor substante naturale in prevenirea si reducerea severitatii cataractelor.

Roca Pascalite si argilele

Roca Pascalite este o forma de argila de culoare alb-bej, care se gaseste numai in muntii Big Horn din Wyoming. Face parte din grupa bentonitelor calcaroase/montmorilonite si era considerata o substanta sacra cu proprietati terapeutice de catre indieni. Pascalita este considerata ca avand un foarte ridicat nivel energetic, iar continutul sau de minerale, dupa cum s-a dovedit, este de ajutor intr-o mare varietate de suferinte, de la muscaturile paianjenului vaduva-neagra pana la necroze ale pielii si ulcere digestive. Desi pare un lucru incredibil, pacientii cu cataracta sustin ca aplicarea unei paste de argila peste pleoape si turnarea de picaturi din apa filtrata prin argila i-a ajutat sa-si dizolve cataractele.

Cineraria maritima

Cineraria maratima este o planta al carui suc se foloseste in medicina populara pentru dizolvarea cataractelor. In India, Institutul Central pentru Cercetarea Homeopatica, Ministerul Sanatatii si al Bunastarii Familiei, a recunoscut faptul ca tinctura de cineraria poate impiedica formarea cataractelor. In plus, doctorul homeopat William Boericke noteaza in Materia Medica with Repertory ca tinctura de cineraria este capabila sa dizolve cataractele deja formate. Pentru a exploata din plin beneficiile oferite de aceasta planta, tinctura primara trebuie sa fie diluata inainte de folosire cu apa sarata.

Homeopatia in tratamentul cataractelor

Doctorul oftalmolog Ed Kondrot, specialist in homeopatie, discuta primul articol avand ca tema utilizarea homeopatiei in tratamentul cataractelor. A fost publicat in 1891 de A. B. Norton. In scopul acestei cercetari au fost examinati 295 de pacienti cu cataracta, dintre care 100 au fost tratati cu medicamente homeopate pentru o perioada mai mare de trei luni. 58 la suta dintre participanti au prezentat imbunatatiri. Kondrot descrie pe scurt cele trei remedii homeopatice folosite in aceasta cercetare.

Calcarea phosphoricum este indicata atunci cand exista dureri de cap si dureri oculare, in special in interiorul si in jurul ochiului drept. Pacientii pot, de asemenea, acuza o senzatie de intepenire in jurul ochilor.

Sepia este indicata daca pacientul se plange de o senzatie de slabiciune a ochilor, iar simptomele se inrautatesc odata cu venirea serii. Pot interveni spasme ale pleoapelor si dureri ascutite. Pacientii pentru care sepia poate fi benefica se simt mai bine in timpul zilei si in timpul meselor.

Causticum este indicat pentru pacientii care prezinta o senzatie de corp strain sau „nisip in ochi”. Pacientul isi simte pleoapele grele si se simte mai bine cu ochii inchisi. De asemenea, pacientii pot prezenta tensiune oculara, senzatie de arsura si de mancarime, precum si sensibilitate la lumina si aparitia unor pete de lumina in campul vizual.

Pentru cele mai bune rezultate in tratamentul homeopat al cataractelor trebuie sa gasesti un homeopat competent care se va ocupa de cazul tau si iti va oferi un tratament holist, care sa nu fie centrat exclusiv asupra cataractei.

 

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.