"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Inflamatiile articulare reprezinta afectiuni frecvent intalnite si cu o raspandire mare pe intreaga planeta. Numai in Romania se inregistreaza 3 milioane de astfel de cazuri. Expresia „inflamatie articulara” este un termen generic pentru osteoartrita, inflamatia articulara reumatoida, guta, fibromialgie si alte probleme articulare.

In general, durerile articulare intervin pe fondul unui dezechilibru organic intre nivelul citokinelor declansatoare si cel al citokinelor de reducere a enzimei de conversie a angiotensinei (ECA), adica a procesului de colectare de proteine si glicoproteine care determina gradul de rezistenta al organismului.

Persoanele care se confrunta cu dureri articulare resimt aceste simptome in mod accentuat, frecvent, si la nivel local. Cel mai adesea, durerile articulare se instaleaza la nivelul mainilor, coatelor, genunchilor si soldurilor.
Durerile articulare pot fi cauzate de o multitudine de factori, ceea ce ingreuneaza demersurile de tratament.

Momentan, insa, ne vom concentra atentia asupra conexiunii dintre aceste dureri si iritatiile de ordin intestinal.

problemele articulare pot fi prevenite si ameliorate adoptand o alimentatie sanatoasa

„Orice boala isi are originile in stomac” – Hipocrate

Durerile articulare, flora intestinala si inflamatia

Dezechilibrele la nivelul florei bacteriene intestinale sunt corelate cu durerile articulare. Per ansamblu, flora bacteriana este cel mai relevant factor ecologic declansator in cazul durerilor articulare reumatice.

Contrar convingerii generale, durerile articulare nu sunt o manifestare a procesului normal de imbatranire, ci simptome indicatoare ale unor probleme de ordin degenerativ declansate de factori externi care, in mod progresiv, au efecte incapacitante asupra corpului.

PUBLICITATE

Avand in vedere toate astea, ignora parerile nefondate conform carora inflamatia articulatiilor ar face parte din procesul normal de imbatranire! Constientizarea ca acestea se datoreaza, de fapt, unor afectiuni fizice, te va ajuta sa previi si chiar sa vindeci durerile articulare.

Sa aruncam impreuna o privire mai atenta asupra problemei:

Dupa cum poate stii deja, organismul uman abunda in microorganisme si organisme microscopice, unele dintre ele producand efecte negative, altele avand rol de protectie impotriva iritatiilor!

S-a descoperit faptul ca dezechilibrele trofice ale microorganismelor intestinale din genul Prevotella joaca un rol important in majoritatea cazurilor de reumatism articular dureros (expresia durerilor articulare la nivelul sistemului imunitar).

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...