"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Morcovul este considerat a fi extrem de sanatos si bogat in vitamine, in special in vitamina A si beta-caroten, precum si numeroase minerale. Aceasta leguma are, de asemenea, puternice proprietati antioxidante si antibacteriene.

Ce consumam noi, de obicei, este leguma in sine, acea parte care creste in pamant. Cu toate acestea, aproape nici unul dintre noi nu cunoaste valoarea nutritiva a frunzelor acestei plante.

frunzele de morcov nu trebuie aruncate, ci introduse si ele in alimentatie

Frunzele de morcov nu sunt in nici un caz otravitoare, asa cum stiu unii dintre voi. Exista un singur compus in structura acestora numit furocoumarine, ce poate provoca dermatita alergica, insa la foarte putini oameni. Puteti gasi acelasi compus si in frunzele de hrean.

Frunzele de morcov sunt o mare sursa de vitamine si minerale, tocmai de aceea aceasta planta trebuie folosita cat mai mult in timpul primaverii. Când vine vorba de proprietatile de vindecare, frunzele de morcov sunt chiar mai eficiente decat leguma in sine in tratamentul multor boli. Ele contin mai multa vitamina C devcat radacina si mai multa vitamina K decat orice alta planta.

Cu ajutorul frunzelor de morcov puteti face o detoxifiere eficienta a ficatului (vezi reteta mai jos), unul dintre cele mai importante organe ale corpului uman. Acestea contin numeroase minerale care afecteaza in mod pozitiv metabolismul si pot preveni chiar dezvoltarea tumorilor. Actioneaza antiseptic si sunt eficiente impotriva respiratiei urat mirositoare, bolilor cavitatii bucale cat si in tratamentul durerilor de dinti.

PUBLICITATE

Potasiul continut de frunze are un gust amar, acesta nefiind un motiv pentru a se evita consumul. Gustul amar dispare incet in momentul in care va trece prin procedeul de gatire. Puteti folosi frunze de morcov la supe, salate, si la roica mancare veti gati.

Perioada de primavara este ideala pentru consumul frunzelor de morcov, mai ales dupa ce ati aflat secretele lor.

Cea mai simpla si eficienta metoda de introducere a lor in dieta este urmatoarea :

Bagati la blender un mar, cateva frunze de morcov, o banana, o bucatica de 2 cm de ghimbir prospat, dupa care adaugati iaurt si putina apa. Astfel veti obtine o crema detoxifianta, tocmai buna pentru a va furniza energia necesara pentru intreaga zi.

Sper ca dupa ce

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...