"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Cu siguranta cunosti zicala „cine se aseamana, se aduna.” Ei bine, iata cum stau lucrurile: oamenii pozitivi sunt atrasi de energia pozitiva; oamenii negativi sunt atrasi de energia negativa.

Avem tendinta de a percepe energia negativa ca pe ceva manifestat doar de cei din jur. Desigur, uneori ne simtim negativi – la fel ca in expresia „du-te si lasa-ma in pace!”, dar stiai ca negativitatea poate fi atat de inradacinata in tine incat sa treaca neobservata?

Asta pentru ca negativitatea poarta, uneori, o deghizare numita „realitate”. Este usor sa rationalizezi ca esti „doar realist”, neindraznind sa actionezi asupra unui vis – si sa mai si crezi ca ai dreptate!

PUBLICITATE

energiile negative au un impact negativ asupra vietii

Este usor sa cazi in capcana de a crede ca oamenii pozitivi nu sunt realisti – ca ei ar fi naivi, ca s-ar afla intr-o stare de negare si cu capul in pamant, afisand zambete false in fata dificultatilor si asa mai departe. Dar sa fie vorba aici de o fericire falsa, superficiala si izvorata din ignoranta, sau exista oare un motiv intemeiat pentru acest optimism al lor?

Ia in considerare acest aspect: De cand „a fi realist” inseamna neaparat ca lucrurile vor merge prost si ca trebuie sa acceptam acest lucru ca fiind un adevar incontestabil?

Asta nu inseamna ca a fi realist implica automat ceva negativ. Cand percem lumea din punct de vedere „realist”, nu putem face altceva decat sa fim negativi DACA propria noastra versiune a realitatii este negativa.

Daca propria ta versiune a realitatii este una negativa, esti conditionat sa crezi ca ceea ce poate merge prost, va merge prost, si ca tot ce poate merge bine, va merge, probabil, gresit. Detii convingeri inconstiente care te fac o persoana negativa, fara a realiza acest lucru!

Asadar, daca aceasta negativitate este atat de inradacinata in tine incat nu o poti observa, cum poti determina daca esti blocat intr-un nor de energie negativa care atrage persoane nepotrivite, situatii si sentimente gresite? Si cum poti fi sigur ca nu perpetuezi acea negativitate?

Iata un test rapid pentru a masura nivelul de energie negativa din tine:

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!