"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Cu siguranta cunosti zicala „cine se aseamana, se aduna.” Ei bine, iata cum stau lucrurile: oamenii pozitivi sunt atrasi de energia pozitiva; oamenii negativi sunt atrasi de energia negativa.

Avem tendinta de a percepe energia negativa ca pe ceva manifestat doar de cei din jur. Desigur, uneori ne simtim negativi – la fel ca in expresia „du-te si lasa-ma in pace!”, dar stiai ca negativitatea poate fi atat de inradacinata in tine incat sa treaca neobservata?

Asta pentru ca negativitatea poarta, uneori, o deghizare numita „realitate”. Este usor sa rationalizezi ca esti „doar realist”, neindraznind sa actionezi asupra unui vis – si sa mai si crezi ca ai dreptate!

energiile negative au un impact negativ asupra vietii

Este usor sa cazi in capcana de a crede ca oamenii pozitivi nu sunt realisti – ca ei ar fi naivi, ca s-ar afla intr-o stare de negare si cu capul in pamant, afisand zambete false in fata dificultatilor si asa mai departe. Dar sa fie vorba aici de o fericire falsa, superficiala si izvorata din ignoranta, sau exista oare un motiv intemeiat pentru acest optimism al lor?

Ia in considerare acest aspect: De cand „a fi realist” inseamna neaparat ca lucrurile vor merge prost si ca trebuie sa acceptam acest lucru ca fiind un adevar incontestabil?

Asta nu inseamna ca a fi realist implica automat ceva negativ. Cand percem lumea din punct de vedere „realist”, nu putem face altceva decat sa fim negativi DACA propria noastra versiune a realitatii este negativa.

Daca propria ta versiune a realitatii este una negativa, esti conditionat sa crezi ca ceea ce poate merge prost, va merge prost, si ca tot ce poate merge bine, va merge, probabil, gresit. Detii convingeri inconstiente care te fac o persoana negativa, fara a realiza acest lucru!

Asadar, daca aceasta negativitate este atat de inradacinata in tine incat nu o poti observa, cum poti determina daca esti blocat intr-un nor de energie negativa care atrage persoane nepotrivite, situatii si sentimente gresite? Si cum poti fi sigur ca nu perpetuezi acea negativitate?

Iata un test rapid pentru a masura nivelul de energie negativa din tine:

  • Te plangi? Tot timpul sau doar uneori?
  • Te concentrezi de obicei pe lucrurile care merg prost in lume, sau pe lucrurile care merg bine? Aceste lucruri includ vremea „teribila”, traficul „oribil”, guvernul „idiot”, economia „proasta”, rudele „proaste”, etc.
  • Ai tendinta sa critici? Tot timpul sau doar anumite persoane?
  • Esti atras de drama si dezastru (te poti dezlipi de la televizor atunci cand se difuzeaza o stire despre un dezastru si poti rezista tentatiei de a te implica in vietile disfunctionale ale celebritatilor?)
  • Dai vina pe altii? Tot timpul sau doar in anumite situatii?
  • Consideri ca nu detii niciun fel de control asupra majoritatii rezultatelor tale?
  • Te simti ca o victima? Consideri adesea ca oamenii din jur iti provoaca neplaceri?
  • Esti recunoscator pentru ceea ce ai, sau vei fi recunoscator cand lucrurile in cele din urma vor incepe, in sfarsit, sa mearga bine pentru tine?
  • Te simti de parca lucrurile ti s-ar intampla numai tie? Sau crezi ca acestea se intampla datorita tie?

Aceste ultime doua puncte sunt esentiale:

Daca nu esti recunoscator decat atunci cand lucrurile merg bine, esti o persoana negativa. Recunostinta este pozitiva. Daca esti recunoscator pentru ceea ce este, (inclusiv pentru lectiile de viata usturatoare), atunci poti invita mult mai multa energie pozitiva in viata ta).

A crede ca lucrurile ti se intampla numai tie te pune in rolul de victima; atunci este usor sa fii negativist, deoarece este convenabil sa renunti la aceasta putere. Asadar, ia in considerare urmatoarea alternativa: cine sau ce este de vina atunci cand ti se intampla lucruri BUNE? Recunosti ca esti responsabil pentru lucrurile bune – la modul ca ai muncit din greu, ai castigat, etc … dar dai vina pe evenimente externe sau alte persoane pentru propriile esecuri? Deci cum se face ca atunci cand lucrurile bune se intampla, acestea sunt un rezultat al actiunilor tale, dar cand se intampla lucruri rele, acestea nu sunt din vina ta?

Nimeni nu vrea sa auda asta. Este nevoie de curaj pentru a accepta sa creezi propria ta experienta de viata!

Daca ai raspuns afirmativ la oricare dintre intrebarile de mai sus, inseamna ca mentii in mod constant un anumit grad de energie negativa! Pentru a elimina energia negativa si a imbunatati vibratiile pozitive, va trebui sa te reantrenezi in vederea alegerii unei atitudini pozitive.

 

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.