"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Cercurile intunecate din jurul ochilor confera pielii un aspect imbatranit, obosit si inestetic. Deloc surprinzator, din moment ce somnul insuficient si stresul se numara printre cele mai comune cauze ale acestor pete cu aspect neplacut.

PUBLICITATE

Totusi, cercurile intunecate din jurul ochilor nu se datoreaza exclusiv lipsei de somn si stresului cotidian. Aceste imperfectiuni cosmetice inofensive, dar inestetice, pot aparea si pe fondul unui somn profund si odihnitor, respectiv al unui stil de viata lipsit de stres.

PUBLICITATE

Unul din factorii responsabili pentru aparitia cercurilor din jurul ochilor este bagajul ereditar. Este posibil ca premisele favorabile aparitiei acestora sa existe chiar din momentul nasterii, pielea din jurul ochilor fiind neobisnuit de subtire inca de la inceput. O piele exagerat de subtire face vizibile vasele sanguine de culoare albastruie, care confera acel aspect inestetic si intunecat. Hiperpigmentatia (prezenta in exces a pigmentilor de culoare inchisa) din jurul ochilor constituie un alt factor. Uneori au loc usoare scurgeri de sange din vasele capilare dimprejurul ochilor, ceea ce duce la formarea cercurilor de culoare inchisa.

Impotriva cercurilor intunecate din jurul ochilor exista pe piata o varietate mare atat de produse cosmetice sofisticate si costisitoare, cat si de remedii naturale. Cele din urma sunt mult mai eficiente si mai ieftine, putand inlocui cu brio multe din omoloagele lor cosmetice scumpe si pe baza de chimicale.

PUBLICITATE

Iata mai jos cele mai eficiente remedii impotriva cercurilor din jurul ochilor :

PUBLICITATE

cercurile negre din jurul ochilor pot fi estompate sau chiar eliminate pe cale naturala

PUBLICITATE

Sucul de rosii

PUBLICITATE

Tamponat direct la nivelul pielii de sub ochi, sucul de rosii poate ameliora aspectul acestei probleme de ordin cosmetic.Vitamina C pe care sucul de rosii o contine sprijina eliminarea surplusului de pigmenti de culoare inchisa. PH-ul usor acid ajuta, de asemenea, la indepartarea celulelor moarte. Sucul de rosii trebuie lasat sa actioneze timp de 10 minute, dupa care pielea se clateste bine cu apa.

Apa de trandafiri

PUBLICITATE

Apa de trandafiri este o solutie usor de folosit si eficace impotriva cercurilor din jurul ochilor. Aceasta se aplica direct pe zonele afectate folosind un disc de bumbac. Pentru a sprijini si procesul de regenerare din interior catre exterior, poate fi o idee buna sa practici cateva exercitii de meditatie pe durata aplicatiilor. O alta formula eficienta consta

…Continuare pe pagina urmatoare

PUBLICITATE
1 2 3

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]