"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Iti hranesti bebelusul cu conserve pentru nou-nascuti? Nu cred ca stiai asta insa aceasta marca populara de hrana pentru nou-nascuti contine MSG.

MSG se gaseste astazi intr-o gama larga de produse alimentare. MSG intra si in compozitia hranei pentru bebelusi, fiind camuflat sub alte denumiri. Acestea sunt trecute pe eticheta ca fiind „arome naturale”. Majoritatea formulelor de lapte praf pentru bebelusi contin unele dintre ingredientele urmatoare, cum ar fi laptele procesat, proteine de soia, minerale reduse prin hidrolizare enzimatica, concentrat de proteina de grau, sirop de porumb, din care se sintetizeaza MSG.

MSG sau monoglutamatul de sodiu nu este un nutrient, neavand nici un fel de proprietati nutritive. Glutamatul influenteaza, in schimb, in mod negativ organismul. MSG este format din 78% glutamat, 12% sodiu si aproximativ 10% apa. Glutamatul adaugat la producerea alimentelor procesate nu este de provenienta naturala.

hrana pentru bebelusi ascunde secrete periculoase

Acidul glutamic liber procesat contine acid L-glutamic si D-glutamic, precum si acid piroglutamic si alte impuritati. Aceste impuritati variaza in functie de mineralele de pornire si de metodele utilizate pentru producerea acidului glutamic. Doar proteinele hidrolizate contin mono si dicloropropanol.

Conform definitiei Organizatiei Mondiale a Sanatatii, acidul glutamic liber procesat este un ingredient „de provenienta naturala”, intrucat componentele sale de baza se gasesc in natura. Eticheta „de provenienta naturala” inseamna doar ca aditivii respectivi au la baza compusi existenti in mod natural. Acidul glutamic liber procesat este produs prin descompunerea partiala sau integrala a proteinei in aminoacizii constitutivi, sau, in alt caz, acidul glutamic este secretat de culturi bacteriene selectionate.

PUBLICITATE

Nu exista regulamente clare atunci cand este vorba de etichetarea MSG-urilor. O eticheta poate indica „extract de drojdie”, „cazeinat de calciu” sau „aroma de vita”, iar produsul contine, totusi, acid glutamic „liber”.

Acest lucru face dificila evitarea acestui ingredient de catre consumatori!

 

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE