"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Pentru cei care consuma alimente de acest gen, va informez faptul ca dupa ce au expirat, nu trebuie neaparat sa ajunga deseuri alimentare. Oricine ar ramane socat daca ar sti ce cantitate de alimente se iroseste in intreaga lume, avand in vedere ca in tarile din Africa, copii mor, pur si simplu de foame.

Prin acest articol nu se doreste incurajarea consumului acestor alimente, insa, in cazul in care exista persoane, si sunt sigur ca nu sunt putine, care consuma alimentele de mai jos, trebuie sa stiti ca exista alimente care pot fi consumate chiar daca data de expirare a fost depasita, fara sa va fie teama ca va veti imbolnavi :

exista o serie intreaga de alimente ce pot fi consumate in siguranta si dupa data de expiratie trecuta pe ambalaj

Mustarul

Un termen de valabilitate indelungat este unul dintre avantajele mustarului imbuteliat. Poate dura pana la un an! Chiar daca pe eticheta scrie ca a expirat, se poate consuma fara probleme, daca este pastrat la frigider, inca 2-3 luni de zile.

Bauturile nealcoolice

Inca puteti savura in conditii de siguranta un suc imbuteliat , acidulat sau neacidulat, timp de 4 luni dupa data expirarii. Conditia este ca acesta sa nu fi fost desfacut.

Cerealele

Cerealele pot fi consumate in siguranta 3-4 luni de la data scadentei. Ele se pot deteriora in cazul in care sunt expuse la aer, insa in cazul in care sunt depozitate in mod corect, pot fi consumate chiar daca au expirat.

Carnea de porc

PUBLICITATE

Dupa ce a fost pregatita (la cuptor, fiarta sau prajita) aceasta carne tinuta la frigider, se poate consuma timp de 5-7 zile, fara probleme.

Chips-urile

Lasand la o parte faptul ca acestea nu fac bine organismului pe termen lung, persoanele care le consuma pot sta linistite, chiar daca data de expirare este depasita chiar si cu 2 luni de zile.

Carnea de vita

Asemanator carnii de porc, si carnea de vita poate fi pastrata in frigider pana la 7 zile, dupa ce a fost pregatita.

Maioneza

Maioneza imbuteliata, se poate consuma fara probleme si dupa ce a expirat. In cazul in care se pastreaza la frigider, se poate consuma si dupa 4 luni dupa ce a expirat.

Despre Autor:
Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!”
Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi pe Facebook sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE