"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Aceasta este o iluzie optica destul de interesanta ce poate fi vazuta in doua moduri : o rata sau un iepure!

Ce animal vedeti prima data? Acest lucru nu prea conteza…….

Dupa ce ai vazut un animal, spune-mi cat de repede il vezi pe celalalat?

Si acum cea mai importanta intrebare – Cat de repede poti comuta intre cele doua viziuni?

testele de dubla perceptie sunt foarte antrenante pentru creier

Multi oameni, la prima vedere, observa rata si pot comuta intre cele doua viziuni, dar intrebarea este: cat de repede poti trece de la o viziune la alta ?

Ai nevoie de ceva efort mental sau o poti face destul de usor?

Versiunea cea mai timpurie a aceastei imagini dateaza din anul 1892, atunci cand a aparut in revista Fliegende Blattera, o revista plina de umor german. Mai tarziu, imaginea a fost popularizata de Ludwig Wittgenstein, care a inclus-o in lucrarea sa de dezbateri filozofice ca un mijloc de a descrie doua moduri diferite de a privi lucrurile: Vad o / O vad ca pe o.

PUBLICITATE

Imaginea de fapt nu se schimba, doar experienta noastra vizuala se schimba. Termeni precum “rata” si “iepure”, vor determina creierul sa creeze imagini diferite dintr-o singura imagine.

Psihologul si autorul Richard Wiseman a ajuns la concluzia ca abilitatea noastra prin care putem face schimbul de imagini se refera la creativitate.

S-a ajuns la concluzia ca persoanele care pot comuta usor intre imagini, sunt mult mai creative decat cele care au avut dificultati de comutare.

El sustine ca in acel moment cand comutati viziunea intre rata si iepure este ca un fulger scurt a mintii creatoare. E ca si cum se poate vedea lumea cu alti ochi.

Persoanele creative folosesc de foarte multe ori acest talent pentru identificarea de noi obiecte sau gasirea unor legaturi intre doua lucruri, care insa nu au legatura.

Tu cat de repede poti face comutarea…….? Asteptam cu interes raspunsurile voastre!

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:

Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE