"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

 

Hipotiroidismul este o afectiune in care organismul nu dispune de suficienti hormoni tiroidieni. In Romania, tot mai multe persoane au inceput sa fie diagnosticate cu aceasta boala. Lasata netratata, simptomele vor progresa. Rar poate duce la complicatii grave cum ar fi depresie severa sau boli ce pot pune viata in pericol cum ar fi insuficienta cardiaca si altele.

 

Dar, de ce sa riscam, atunci cand verificarea bunei functionari a glandei tiroide se poate face acasa, printr-un procedeu extrem de simplu – folosind un simplu termometru?

 

Cititi mai jos despre ce metoda este vorba!

 

metoda cu termometrul iti permite sa-ti testezi glanda tiroida acasa

 

Acest test este cunoscut ca testul Barney. In primul rand, va trebui sa va gasiti un termometru bun , pe care sa-l lasati seara inainte de culcare pe noptiera. Dimineata cand v-ati trezit, scuturati-l bine, pana cand acesta coboara sub temperatura de 35 de grade Celsius.

 

Puneti-l apoi la sub brat, si lasati-l sa stea timp de 10 minute.

 

In cazul in care temperatura corpului este cuprinsa intre 36.5-36.8 grade , glanda tiroida functioneaza normal.

 

Daca temperatura este sub 36.5 grade Celsius, glanda tiroida lucreaza mai lent decat in mod normal.

 

Pe langa temepratura corpului aceasta conditie de sanatate mai include simptome cum ar fi depresie, lipsa de energie, oboseala, infectii, dureri de cap cronice, lipsa de concentrare, pierderi de memorie si caderea parului.

 

Daca temperatura corpului este mai mare de 36.8 grade Celsius, atunci tiroida functioneaza mai repede decat de obicei sau ar putea exista o infectie in organism.

 

Aceasta procedura se repeta 5 zile la rand pentru a se asigura acuratetea.

 

In oricare dintre situatii, fie ca temperatura este mai mica sau mai mare, timp de 5 zile la rand, ar trebui sa consultati un medic pentru a va face investigatii amanuntite.

 

Referinta: healthyfoodteam

 

Despre Autor:

Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi pe Facebook sau Google+.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.